A képen két, különböző méretű, szabványos MPL doboz található.

MPL ÜZLETI CSOMAG

Nagyszerűen egyszerű!

 • A csomagtételek sokfélék, eltérő méretűek és tömegűek lehetnek. Előfordul, hogy szállításukhoz többféle szolgáltatást igénybe kell venni. Ezért terjesztettük ki az MPL Üzleti csomagot egyszerűsített szolgáltatástartalommal a nem szerződéses vállalkozóknak és magánszemélyeknek is.
 • Kérheti küldeményének garantált egy munkanapos kézbesítését.
 • Háztól házig visszük csomagjait, amelyek útját honlapunkon és mobil applikációnkon keresztül a nap 24 órájában nyomon követheti.
 • Ha az árufizetéses csomagok beszedett összegét átutalással kéri vissza, akkor naponta egy összegben utaljuk át, így Önt a banki tranzakciós díjon felül nem terheli egyéb költség.
 • Ön dönt a kézbesítés helyszínéről: küldeményeit címezheti akár átvételi helyeink egyikére is. A PostaPontra való és Csomagautomatás kézbesítése előnye, hogy a címzett a szokásos napi útvonalába illesztheti és akár egy tankolással, bevásárlással, csekkfeladással egyidejűleg is intézheti a csomagátvételt.
 • PostaPontra való kézbesítés esetén a címzett elektronikus értesítést (e-mailt vagy sms-t) kap a csomag érkezéséről, amennyiben az elérhetőségét megadta. Ezt követően a csomagok a feladó rendelkezésétől függően 5 vagy 10 munkanapon keresztül vehetők át. A lejárati idő előtt két nappal a címzett részére ismételt elektronikus értesítést küld a Posta. A PostaPontokra történő címzés esetén a feladható küldemény maximális tömege 20 kg lehet.
 • A Csomagautomaták a nap 24 órájában, országszerte hozzáférhetőek. Az átvétel egyszerű és gyors, nincs sorban állás, csak néhány gombnyomás. Az automata diszkrét megoldást kínál: nem kell munkahelyre, vagy otthonra rendelni, 20 kg-ig bármilyen súlyú csomag átvehető.
 • Küldje postára csomagjait! A postai csomagátvétel egy rendkívül költséghatékony és kényelmes megoldás, amelyet az ország legkiterjedtebb hálózata lát el. Használatával címzettje időt, Ön pedig költséget takaríthat meg. A postai PostaPontokra történő címzés esetén a feladható küldemény maximális tömege 20 kg lehet.
 

Súly és mérethatárok

Maximális tömeg

 • Címhelyre címezve: 40 kg
 • Postára címezve: 20 kg
 • PostaPontra és csomagautomatába címezve: 20 kg

Méretek

 • Legkisebb méret: 120 x 175 mm
 • Hosszúság max. 2400 mm
 • Hosszúság + szélesség + magasság együttesen max. 3000 mm

Terjedelmes

 • Terjedelmes Ha a három kiterjedésbeli mérete együttesen több 1800 mm-nél, de nem haladja meg a 3000 mm-t, vagy leghosszabb oldala 1000 mm-nél nagyobb, de nem haladja meg a 2400 mm-t, illetve alakja nem téglatest vagy boríték, természete miatt egyéb küldeménnyel nem rakható össze vagy eltérő kezelést kíván.
erdekel_gomb_154x44

 

Magánszemély is adhat fel MPL Üzleti csomagot?

Igen, az MPL Üzleti csomag elérhető szerződéses ügyfelek és magánszemélyek részére egyaránt.

Átveheti a szomszéd a csomagomat, ha fizetni is kell érte?

A szóban forgó küldeményt a Posta csak abban az esetben fogja a szomszédnak kézbesíteni, ha a feladó a címiraton jelölte az alkalmi átvevőt. Amennyiben a feladó jelölte az alkalmi átvevőnek való kézbesítés lehetőségét, akkor a címzett közvetlen szomszédja átveheti a küldeményt.

Sérülten kaptam meg a küldeményt, amit átvételkor nem vettem észre. Észrevételemet hol tudom jelezni? Kapni fogok kártérítést?

Abban az esetben, ha a küldemény sérülése vagy tartalmának hiánya a kézbesítéskor nem volt azonnal felismerhető, azt a kézbesítéstől számított 3 munkanapon belül bármely postán személyesen, írásban kell bejelenteni.

A bejelentéssel egy időben a küldeményt (a tartalmat a teljes belső és külső csomagolással együtt) a Posta rendelkezésére kell bocsátani.

A Posta a bemutatott küldemény alapján utólag elkészíti a jegyzőkönyvet. A kárigényt a bejelentéstől számított 30 napon belül bíráljuk el.

Mekkora mérettől kötelező a küldeményt csomagként feladni?

 • Címhelyre címzés esetén azt a küldeményt, melynek egy vagy több kiterjedése meghaladja a 324x229x24 mm-t, csomagként kell feladni.
 • Továbbá „postán maradó”-ként vagy postafiókra címzett küldeményt levélként csak abban az esetben lehet feladni, ha nem haladja meg a leghosszabb oldala a 600 mm-t, vagy az összmérete (hosszúság + szélesség + magasság) a 900 mm-t. Tekercs alakú küldemény esetében a hosszúsága nem haladhatja meg a 900 mm-t, vagy összmérete (az átmérő kétszerese + hosszúság) a 1040 mm-t. Amennyiben a feladni kívánt küldemény meghaladja bármelyik méretet, csak „postán maradó”-ként vagy címhelyre címzett postacsomagként lehet feladni.