magyar_postarol_banner_1920x400px

A MAGYAR POSTÁRÓL

Nem vagyunk egyformák, van, aki szívesen jár postára, a személyes ügyintézésben bízik a legjobban, és van, aki inkább számítógépe vagy telefonja segítségével vásárol, kommunikál és intézi ügyeit. Ami közös, hogy mindannyiunknak fontos a gyorsaság, az elérhetőség, a kényelem és az ár.
A Postánál folyamatosan arra törekszünk, hogy szolgáltatásainkkal mindkét típusú igénynek eleget tegyünk.

Posta-100x100px

2700 POSTÁNKKAL, 350 MOBILPOSTA

járatunkkal a legnagyobb hálózattal rendelkező szolgáltatóként vagyunk jelen Magyarországon.

bringás-kézbesítő-100x100px

KÖZEL 28 000 MUNKAVÁLLALÓNK

dolgozik országszerte nap mint nap azon, hogy az Ön levele, csomagja, befizetései pontosan és időben célba érjenek – függetlenül a földrajzi távolságoktól.

zöld-postás-kocsi-100x100px

85 MILLIÓ KILOMÉTERT


tesznek meg járműveink egy év alatt! A 4400 gépjárműből álló flottánkban egyre több az elektromos, ezzel is csökkentjük a károsanyag-kibocsátásunkat.

A Magyar Posta Magyarország EGYETEMES POSTAI SZOLGÁLTATÓJA

egyetemes-szolgáltató-100x100px

2013. január 1-jén Magyarország is csatlakozott az Európai Unió liberalizált postai piacához. A Postatörvény kijelölő rendelkezése alapján az egyetemes szolgáltatói feladatokat 2020 végéig a Magyar Posta látja el. Ennek alapján törvényi lehetőségünk és kötelezettségünk, hogy az alapvető felhasználói igényeknek megfelelő postai szolgáltatásokhoz minden állampolgár diszkriminációmentesen hozzáférjen.
Ennek jegyében dolgozunk és nyújtjuk szolgáltatásainkat mindenki számára megfizethető áron, országszerte bárhol elérhető módon, és technológiai színvonalon.

LEVÉL - már nyomkövetéssel is

levél-100x100px

Több mint 553 millió belföldi levelet, ezen belül közel 90 millió könyvelt levélküldeményt kézbesített a Posta 2019-ben.
2019 februárja óta pedig – a csomaghoz hasonlóan – már a belföldi könyvelt levelek útja is nyomon követhető a posta.hu weboldalon és a mobilapplikációnkon– a Nyomonkövetés menüpont alatt! Ha szeretné tudni, merre jár a levele, kattintson ide.
Levelét, levelezőlapját, képeslapját feladhatja postáinkon, de akár a jól ismert piros, utcai levélgyűjtőbe is bedobhatja az ország egész területén.


CSOMAG – több mint 3000 átvételi ponton

csomag-100x100px

Mintegy 45 millió csomagküldeményt kézbesítettünk 2019-ben.
A futár-, expressz- és csomagszolgáltatások (CEP) piacán piacvezető a Magyar Posta. A hazai futárcégek közül elsőként állítottunk csomagautomata-hálózatot üzembe. 2018-ban csomagfeldolgozási kapacitásunkat bővítettük azzal, hogy a Csomag Logisztikai Központunkba egy új, világszínvonalú gépsor helyeztünk működésbe, amely óránként 10 000 db küldeményt képes kezelni a nap 24 órájában.
A csomagok házhoz szállítása helyett személyes átvétel is választható. A postai hálózat mellett ma már benzinkutakon és kiskereskedelmi egységekben is – számos helyen 0-24 órában – átvehetők a csomagok, melyek útja weboldalunkon nyomon követhető.

CSEKK, iCSEKK, Csekkbefizető automata

csekk-100x100px

Évente mintegy 193 millió csekket fizetnek be a postákon. A befizetés azonban nem csupán a postákon, személyesen történhet. A Magyar Posta az elmúlt években gondoskodott arról, hogy elektronikus megoldásokat is kínáljon a befizetésekhez. Rendkívül népszerű, közel 500 ezren használják már az iCsekk alkalmazásunkat, mellyel bárhol, bármikor, kényelmesen, másodpercek alatt befizethetők a csekkek. Ügyfeleink szeretik csekkbefizető automatáinkat is, amely gyorsabb és rugalmasabb ügyintézést biztosít. Automatáinkat forgalmasabb postákon és üzletházakban állítottuk üzembe.

MEGTAKARÍTÁSOK

megtakarítás-100x100px

A Magyar Posta országos hálózatának köszönhetően mindenhol ott van, és mindenki számára elérhető. Ügyfeleink bíznak bennünk, ezért szívesen választanak az általunk közvetített pénzügyi szolgáltatásokból. Mára elmondható, hogy több mint 526 milliárd forintos állampapír állományunk a teljes hazai lakossági állampapír állományban is jelentős értéket képvisel. A postákon elhelyezett lakossági megtakarítások állománya folyamatosan nő.


BÉLYEG

bélyeg-100x100px

A magyar bélyegkibocsátás egyidős a Magyar Postával, az elmúlt több mint 150 év alatt 5500 bélyeget bocsátottunk ki. A magyar bélyeg hosszú évtizedek óta viszi jó hírét a nagyvilágban Magyarországnak, évről-évre rangos nemzetközi díjakat nyernek a hazai tervezők alkotásai. Bélyegeinket a kreativitás, az innovatív és igényes kivitelezés jellemzi. Honlapunkon megtalálhatók a legújabb bélyegkülönlegességek, olvashat filatéliai híreket, sőt webshopunkban vásárolhat is bélyegkínálatunkból.