A képen egy postahivatal, egy postaláda, egy ügyfélszolgálatos hölgy és postás autók láthatóak.

A MAGYAR POSTÁRÓL

Nem vagyunk egyformák, van, aki szívesen jár postára, a személyes ügyintézésben bízik a legjobban, és van, aki inkább számítógépe vagy telefonja segítségével vásárol, kommunikál és intézi ügyeit. Ami közös, hogy mindannyiunknak fontos a gyorsaság, az elérhetőség, a kényelem és az ár.
A Postánál folyamatosan arra törekszünk, hogy szolgáltatásainkkal mindkét típusú igénynek eleget tegyünk.

A képen egy postahivatal piktogramja látható.

2200 POSTával, 393 postaparTnerrel, és 352 MOBILPOSTA JÁRATTal

a legnagyobb hálózattal rendelkező szolgáltatóként vagyunk jelen Magyarországon.

A képen egy biciklin ülő postás piktogramja látható.

Több mint 22 000 MUNKAVÁLLALÓNK

dolgozik országszerte nap mint nap azon, hogy az Ön levele, csomagja, befizetései pontosan és időben célba érjenek – függetlenül a földrajzi távolságoktól.

A képen egy postás kombi piktogramja látható.

85 MILLIÓ KILOMÉTERT

tesznek meg járműveink egy év alatt.

A 4488 gépjárműből álló flottánkban egyre több az elektromos, ezzel is csökkentjük a károsanyag-kibocsátásunkat. Kézbesítőink 8376 kerékpárt használnak, melyből 1700 elektromos rásegítésű és közel 100 elektromos kisteherautó.

A Magyar Posta Magyarország EGYETEMES POSTAI SZOLGÁLTATÓJA

A képen Magyarország térképének piktogramja látható.

2013. január 1-jén Magyarország is csatlakozott az Európai Unió liberalizált postai piacához. A Postatörvény kijelölő rendelkezése alapján az egyetemes szolgáltatói feladatokat 2030 végéig a Magyar Posta látja el. Ennek alapján törvényi lehetőségünk és kötelezettségünk, hogy az alapvető felhasználói igényeknek megfelelő postai szolgáltatásokhoz minden állampolgár diszkriminációmentesen hozzáférjen.
Ennek jegyében dolgozunk és nyújtjuk szolgáltatásainkat mindenki számára megfizethető áron, országszerte bárhol elérhető módon, és technológiai színvonalon.

LEVÉL - már nyomkövetéssel is

A képen egy boríték látható.

Több mint 450 millió belföldi levelet, ezen belül közel 63 millió könyvelt küldeményt kézbesített a Posta 2022-ben.
2019 februárja óta pedig – a csomaghoz hasonlóan – már a belföldi könyvelt levelek útja is nyomon követhető a posta.hu weboldalon és a mobilapplikációnkon– a Nyomonkövetés menüpont alatt! Ha szeretné tudni, merre jár a levele, kattintson ide.
Levelét, levelezőlapját, képeslapját feladhatja postáinkon, de akár a jól ismert piros, utcai levélgyűjtőbe is bedobhatja az ország egész területén.


CSOMAG – több mint 3000 átvételi ponton

A képen egy csomag látható.

A futár-, expressz- és csomagszolgáltatások (CEP) piacán piacvezető a Magyar Posta. A hazai futárcégek közül elsőként állítottunk csomagautomata-hálózatot üzembe.

Jelenleg 550 MPL csomagautomatán keresztül lehet feladni és átvenni csomagokat országszerte és 2024 év végéig további 100 automata telepítését tervezzük.

A csomagok házhoz szállítása helyett személyes átvétel is választható. A postai hálózat mellett ma már benzinkutakon és kiskereskedelmi egységekben is – számos helyen 0-24 órában – átvehetők a csomagok, melyek útja weboldalunkon nyomon követhető.

Az évről-évre növekvő csomagmennyiség hatékony feldolgozása érdekében a Posta folyamatosan fejleszti infrastruktúráját az MPL + Program keretében. A cél, hogy a kiugró időszakokban is rugalmasan tudja kezelni a társaság a növekvő csomagmennyiséget és hatékony, az ügyfelek igényeit kiszolgáló csomaglogisztikai szolgáltatást tudjon nyújtani, korszerű informatikai megoldások mellett. Az MPL+ Program keretében 2022-ben 7 db depót (ingatlan) és 6 db szállítópályát, míg 2023 október 15-i bezárólag újabb 4 db új csomaglogisztikai telephelyet (Zalaegerszegen, Békéscsabán, Hatvanban és Nagykanizsán) és 8 db szállítópályát létesített, illetve helyezett üzembe Kaposváron, Füzesabonyban, Zalaegerszegen, Szombathelyen, Hatvanban, Nagykanizsán, Békéscsabán és Veszprémben.

 

CSEKK, iCSEKK, Csekkbefizető automata

A képen egy csekkszelvény látható.

2022-ban mintegy 106 millió csekket fizettek be a postákon, 1371 miliárd Ft értékben. A befizetés azonban nem csupán személyesen a postákon történhet. A Magyar Posta az elmúlt években gondoskodott arról, hogy elektronikus megoldásokat is kínáljon a befizetésekhez. Rendkívül népszerű az iCsekk alkalmazásunk, mellyel bárhol, bármikor, kényelmesen, másodpercek alatt befizethetők a csekkek. A csekkbefizető mobil applikáció használóinak száma dinamikusan nő: 2020-ban, a koronavírus-járvány időszaka alatt a korábbinál jóval többen választották ezt a modern csekkbefizetési megoldást a postai befizetés helyett. Az iCsekk és a partneri csekkbefizető megoldások együttes hatásaként 2022-ben összesen több mint 12 millió darab csekkbefizetés történt az alkalmazáson keresztül, összesen közel 129 milliárd forint értékben. Ügyfeleink szeretik csekkbefizető automatáinkat is, amely szintén gyorsabb és rugalmasabb ügyintézést biztosít. Automatáinkat forgalmasabb postákon és üzletházakban állítottuk üzembe.


MEGTAKARÍTÁSOK

A képen egy malac persely látható.

A Magyar Posta országos hálózatának köszönhetően mindenhol ott van, és mindenki számára elérhető. Ügyfeleink bíznak bennünk, ezért szívesen választanak az általunk közvetített pénzügyi szolgáltatásokból. Mára elmondható, hogy 2022. év végéig összesen 899 milliárd Ft, míg 2023. október 15-én 1.115,6 milliárd Ft nyomdai és dematerializált állampapír állomány realizálódott a Postán, ami a teljes hazai lakossági állampapír állományban is jelentős értéket képvisel. A postákon elhelyezett lakossági megtakarítások állománya folyamatosan nő.

BÉLYEG

A képen egy bélyeg látható.

A magyar bélyegkibocsátás egyidős a Magyar Postával, az elmúlt több mint 150 év alatt 5500 bélyeget bocsátottunk ki. A magyar bélyeg hosszú évtizedek óta viszi jó hírét a nagyvilágban Magyarországnak, évről-évre rangos nemzetközi díjakat nyernek a hazai tervezők alkotásai. Bélyegeinket a kreativitás, az innovatív és igényes kivitelezés jellemzi. Honlapunkon megtalálhatók a legújabb bélyegkülönlegességek, olvashat filatéliai híreket, sőt webshopunkban vásárolhat is bélyegkínálatunkból.