A képen egy postahivatal, egy postaláda, egy ügyfélszolgálatos hölgy és postás autók láthatóak.

A MAGYAR POSTÁRÓL

Nem vagyunk egyformák, van, aki szívesen jár postára, a személyes ügyintézésben bízik a legjobban, és van, aki inkább számítógépe vagy telefonja segítségével vásárol, kommunikál és intézi ügyeit. Ami közös, hogy mindannyiunknak fontos a gyorsaság, az elérhetőség, a kényelem és az ár.
A Postánál folyamatosan arra törekszünk, hogy szolgáltatásainkkal mindkét típusú igénynek eleget tegyünk.

A képen egy postahivatal piktogramja látható.

1889 POSTával, 299 postaparTnerrel, és 354 MOBILPOSTA JÁRATTal

a legnagyobb hálózattal rendelkező szolgáltatóként vagyunk jelen Magyarországon.

A képen egy biciklin ülő postás piktogramja látható.

Több mint 24 000 MUNKAVÁLLALÓNK

dolgozik országszerte nap mint nap azon, hogy az Ön levele, csomagja, befizetései pontosan és időben célba érjenek – függetlenül a földrajzi távolságoktól.

A képen egy postás kombi piktogramja látható.

85 MILLIÓ KILOMÉTERT

tesznek meg járműveink egy év alatt.

A 4488 gépjárműből álló flottánkban egyre több az elektromos, ezzel is csökkentjük a károsanyag-kibocsátásunkat. Kézbesítőink 8376 kerékpárt használnak, melyből 1610 elektromos rásegítésű.

 

A Magyar Posta Magyarország EGYETEMES POSTAI SZOLGÁLTATÓJA

A képen Magyarország térképének piktogramja látható.

2013. január 1-jén Magyarország is csatlakozott az Európai Unió liberalizált postai piacához. A Postatörvény kijelölő rendelkezése alapján az egyetemes szolgáltatói feladatokat 2030 végéig a Magyar Posta látja el. Ennek alapján törvényi lehetőségünk és kötelezettségünk, hogy az alapvető felhasználói igényeknek megfelelő postai szolgáltatásokhoz minden állampolgár diszkriminációmentesen hozzáférjen.
Ennek jegyében dolgozunk és nyújtjuk szolgáltatásainkat mindenki számára megfizethető áron, országszerte bárhol elérhető módon, és technológiai színvonalon.

LEVÉL - már nyomkövetéssel is

A képen egy boríték látható.

Több mint 461 millió belföldi levelet, ezen belül közel 63 millió könyvelt küldeményt kézbesített a Posta 2022-ben.
2019 februárja óta pedig – a csomaghoz hasonlóan – már a belföldi könyvelt levelek útja is nyomon követhető a posta.hu weboldalon és a mobilapplikációnkon– a Nyomonkövetés menüpont alatt! Ha szeretné tudni, merre jár a levele, kattintson ide.
Levelét, levelezőlapját, képeslapját feladhatja postáinkon, de akár a jól ismert piros, utcai levélgyűjtőbe is bedobhatja az ország egész területén.


CSOMAG – több mint 3000 átvételi ponton

A képen egy csomag látható.

A futár-, expressz- és csomagszolgáltatások (CEP) piacán piacvezető a Magyar Posta. A hazai futárcégek közül elsőként állítottunk csomagautomata-hálózatot üzembe.

A növekvő csomagvolumen és a változó fogyasztói elvárások költséghatékony kielégítésére a Magyar Posta 2019-ben elindította MPL+ csomaglogisztikai projektjét. A projekt keretében 2020-ban elkészült az ország eddigi legnagyobb területű logisztikai üzeme Fóton. A nyugati országrész egyik legjelentősebb postai üzeme a székesfehérvári, mely szintén 2020 novemberében költözött új helyre, az első ütemben mintegy 3000 négyzetméter csarnok terület vett át a Posta, a következő ütemben március végéig pedig összesen 5560 négyzetméterre bővül a terület. 2021-ben újabb depóbővítéseket tervez a Posta, illetve ebben az évben már az üzemek automatizálása is megkezdődik legalább 4 helyszínen (Győr, Debrecen, Fót és Szekszárd) és előkészítik a logisztikai infrastruktúrát támogató informatikai megoldásokat is.

A csomagok házhoz szállítása helyett személyes átvétel is választható. A postai hálózat mellett ma már benzinkutakon és kiskereskedelmi egységekben is – számos helyen 0-24 órában – átvehetők a csomagok, melyek útja weboldalunkon nyomon követhető.

CSEKK, iCSEKK, Csekkbefizető automata

A képen egy csekkszelvény látható.

2022-ban mintegy 151 millió csekket fizettek be a postákon, 1 844 miiliárd Ft értékben. A befizetés azonban nem csupán személyesen a postákon történhet. A Magyar Posta az elmúlt években gondoskodott arról, hogy elektronikus megoldásokat is kínáljon a befizetésekhez. Rendkívül népszerű az   iCsekk alkalmazásunk, mellyel bárhol, bármikor, kényelmesen, másodpercek alatt befizethetők a csekkek. A csekkbefizető mobil applikáció használóinak száma dinamikusan nő: 2020-ban, a koronavírus-járvány időszaka alatt a korábbinál jóval többen választották ezt a modern csekkbefizetési megoldást a postai befizetés helyett. Az iCsekk és a partneri csekkbefizető megoldások együttes hatásaként 2022-ben összesen több mint 12 millió darab csekkbefizetés történt az alkalmazáson keresztül, összesen közel 129 milliárd forint értékben. Ügyfeleink szeretik  csekkbefizető automatáinkat is, amely szintén gyorsabb és rugalmasabb ügyintézést biztosít. Automatáinkat forgalmasabb postákon és üzletházakban állítottuk üzembe.


MEGTAKARÍTÁSOK

A képen egy malac persely látható.

A Magyar Posta országos hálózatának köszönhetően mindenhol ott van, és mindenki számára elérhető. Ügyfeleink bíznak bennünk, ezért szívesen választanak az általunk közvetített pénzügyi szolgáltatásokból. Mára elmondható, hogy több mint 899 milliárd forintos állampapír állományunk a teljes hazai lakossági állampapír állományban is jelentős értéket képvisel. A postákon elhelyezett lakossági megtakarítások állománya folyamatosan nő.

BÉLYEG

A képen egy bélyeg látható.

A magyar bélyegkibocsátás egyidős a Magyar Postával, az elmúlt több mint 150 év alatt 5500 bélyeget bocsátottunk ki. A magyar bélyeg hosszú évtizedek óta viszi jó hírét a nagyvilágban Magyarországnak, évről-évre rangos nemzetközi díjakat nyernek a hazai tervezők alkotásai. Bélyegeinket a kreativitás, az innovatív és igényes kivitelezés jellemzi. Honlapunkon megtalálhatók a legújabb bélyegkülönlegességek, olvashat filatéliai híreket, sőt webshopunkban vásárolhat is bélyegkínálatunkból.