A képen egy laptop részlet látható.

ePostakönyv

INGYENES, ONLINE, LEVÉLFELADÁSOKAT SEGÍTŐ ALKALMAZÁS

Az ePostakönyv alkalmazás a Magyar Posta minden ügyfele számára egy előzetes regisztrációt követően díjmentesen elérhető. Az alkalmazás használatával a levelek feladásához szükséges nyomtatványok kitöltése is egyszerűbb, illetve segítségével elektronikus feladójegyzék (továbbiakban: EFJ) állítható elő.

 

MIÉRT ÉRDEMES A POSTA ÁLTAL FEJLESZTETT ePostakönyv ALKALMAZÁST HASZNÁLNIA?

A képen egy piktogram látható a következő felirattal: ingyenes, egyszerű, kényelmes, online továbbítható, kezelése könnyen megtanulható, gyors, időtakarékosabb küldemény-előkészítés még a feladás előtt, rugalmas, bárhol, bármikor elérhető, környezetbarát, korszerű, papírmentes megoldás, tervezhető, kalkulálható költségek, kedvezőbb árszint. EFJ_K_02_res_4

További előnyök megismeréséhez kattintson IDE!

Az alkalmazásban elérhető funkciók:

  • Elektronikus feladójegyzék (pdf. vagy xml formátumban) letöltése - technikai probléma esetén - lehetőséget teremt arra, hogy akár e-mailben is beküldhesse az xml. adatállományt az efeladas@posta.hu központi e-mail címre
  • Kézbesítések – ez a funkció a kézbesítési igazolások alkalmazáson keresztüli elérését támogatja, amennyiben ezen az elektronikus csatornán keresztül kérte vissza ezt a hiteles dokumentumot.
  • Azonosított levéltermékek igénybevétele - eldöntheti, hogy darabszám szerint, vagy cím megadása mellett adja fel közönséges leveleit, vagy közönséges címzett reklámküldeményeit. Cím megadása opció választása esetén veheti igénybe Azonosított levél vagy Azonosított címzett reklámküldemény szolgáltatásunkat.
  • Könyvelt levélküldeményekre vonatkozóan az ügyfél saját azonosító adatainak nyomtatása - a saját azonosító mezőbe felvitt adatok a feladójegyzék nyomtatható példányán is megjelennek (PDF).
  • Számlakontroll riport - egy vagy több megadott megállapodás azonosítóra - meghatározott és beállított időintervallumon belül - lekérdezhetők az elektronikus feladójegyzékkel felvett levélküldemény-adatok.
  • Küldeményazonosító igénylés és átadás - lehetőség van a könyvelt levelek rögzítéséhez szükséges azonosítókat az alkalmazáson keresztül megigényelni, illetve az azonosítószámok szervezeten belüli átadása is biztosított.
  • Lezárt, beküldött jegyzékek IKR szám alapján történő visszakereshetősége - a lezárt, beküldött jegyzékek IKR száma (a jegyzéken szereplő küldemények postai felvételét segítő azonosító szám) az alkalmazásban is megjelenik.
  • Vámadatok kezelése a nemzetközi levelek esetében - a rendszerben rögzíthető az Európai Unión kívülre szóló levélküldemények vámkezeléséhez szükséges valamennyi adat, illetve kinyomtatható a vámáru nyilatkozat is.
  • Tömeges címzetti adatok betöltése - az alkalmazásban a címzetti adatok tömeges felvétele is lehetséges az alkalmazás által támogatott külső adatállomány formátumok importálásával.

Az ALKALMAZÁS használati feltételei szerződéses ügyfeleink számára

Online alkalmazásunk használata előzetes regisztrációhoz kötött és bármikor, bárhonnan ingyenesen elérhető. Díjhiteles vagy bérmentesítő gép használatra szerződött partnereink regisztrációs igényüket az erre rendszeresített Adatlapon jelezhetik.

A részletes regisztrációs folyamat megismeréséért kattintson IDE!

A képen egy folyamatárbrát ábrázoló piktogram látható. 1. pont: Céges igénybejelentés. 2. pont: Céges felhasználók regisztrációja. 3. pont: regisztrációk aktiválása. 4. pont: ePostakönyv használata.

Ismerje meg az alkalmazásunkat!

A küldeményrögzítés lépéseit bemutató, képernyőképekkel illusztrált interaktív segédlet megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre!

Epostakönyv segédlet
Nemzetközi küldeményadat rögzítés.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Az alábbi ikonokra kattintva – kategóriánként - a leggyakrabban feltett kérdéseket és a vonatkozó tudnivalókat találhatja meg.

Általános kérdések ikon

Általános kérdések

Adatbetöltéshez kapcsolódó kérdések

Adatbetöltéshez kapcsolódó kérdések

Küldeményazonosítót érintő kérdések

Küldeményazonosítót érintő kérdések

Rögzítéssel kapcsolatos kérdések

RÖGZÍTÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

Feladójegyzék zárása során felmerülő kérdések

FELADÓJEGYZÉK ZÁRÁSA SORÁN FELMERÜLŐ KÉRDÉSEK

Nemzetközi küldeményeket érintő kérdések

Nemzetközi küldeményeket érintő kérdések