A képen egy irodaház abalkánál álló üzletemberek láthatóak.

partner extra

Az MPL naprakész törzsadat szolgáltatása

A Partner Extra egy nyilvános, bárki által felhasználható adatszolgáltatás, amely tartalmazza a posták, PostaPontok (MOL és Coop) és a csomagautomaták legaktuálisabb adatait.

Az adatbázisokon keresztül pontos és hiteles adatok érhetők el a nyitvatartással, a címadatokkal és egyéb kiegészítő információkkal kapcsolatban. A Partner Extra szolgáltatás célja, hogy a legszélesebb körben biztosítson adatokat az MPL ügyfelei számára a háznál kézbesítés címzéséhez (településekhez tartozó irányítószámok, közterülettípusok, munkaszüneti napok, telefonkörzetszámok és -formátumok stb.).

A PostaPontokon (MOL, Coop) kizárólag csomagátvételre van lehetőség, egyéb postai szolgáltatások nem elérhetőek.

Milyen előnyei vannak a Partner Extra szolgáltatásnak?

 • HITELES: A leghitelesebb információk az MPL országosan több mint 3000 kézbesítési pontjáról (név, nyitvatartás, GPS-koordináta stb.)
 • NAPRAKÉSZ: Az adatbázisok naprakészek, a változások azonnal átvezetésre kerülnek. (posták bezárása, nyitvatartási idők változása stb.)
 • EGYSZERŰEN HASZNÁLHATÓ: Az adatok letölthetőek és saját alkalmazások háttér-adatbázisaként felhasználhatók (webshop, vállalatirányítási rendszer stb.). Az adatok bárki számára egyszerűen felhasználható formátumban vannak publikálva (*.xml).
 • TESTRESZABHATÓ: Egyedi kérések is megvalósíthatók.
 

Ügyfélbarát kialakítás

Az adatbázist úgy állítottuk össze, hogy minden felhasználó a számára érdekes információt egy-egy állományban külön is megtalálja. (pl. az a feladó, aki csak PostaPontokra ad fel, külön állományban találja a MOL és Coop pont adatokat, a posták adatait; aki pedig leginkább háznál kézbesítettként ad fel, az ő részére a címzéstámogatási állományok nyújthatnak segítséget.)  

 

Segítség a linkek értelmezéséhez

PostInfo állományok

Részletes információk az MPL csomagátvételi pontjairól az alábbi bontásban:

 1. Összesített adatállomány az átvételi pontokról: Postákról, töltőállomásokon és üzletekben található pontokról, csomagautomatákról ( PostInfo).
  Budapesti kerületek feltüntetésével kiegészített adatsor ( PostInfo2).
 2. Adatállomány a postákról ( Postinfo_PM).
  Budapesti kerületek feltüntetésével kiegészített adatsor ( PostInfo_PM2).
 3. Adatállomány a töltőállomásokon és üzletekben található pontokról ( Postinfo_PP).
  A PostaPont típusával és budapesti kerület feltüntetésével kiegészített adatsor ( PostInfo_PP2).
 4. Adatállomány a csomagautomatákról ( Postinfo_CS).
  Budapesti kerületek feltüntetésével kiegészített adatsor ( PostInfo_CS2).

címzés támogatása

 1. Közterülettípusok ( StreetTypes): A Magyarországon található összes közterület típus (pl. utca, út stb.) felsorolása.
 2. Közterületnevek ( StreetNames): A Magyarországon található összes közterület nevének felsorolása.
 3. Magyarországi települések irányítószámai ( ZipCodes), és a településen igénybe vehető időablakos kézbesítések jelölése.

Egyéb állományok

 1. Telefonkörzetszámok ( Area codes): Információ az egyes magyarországi telefonkörzetszámokról és a telefonszámok hosszáról.
 2. Postai időablakos kézbesítés ( TimeWindow): Szerződéses feladók részére biztosított háznál kézbesítési időablakok listája.
 3. Az adott évben előforduló összes magyarországi munkaszüneti nap listája. ( WorkBreaks)
 

gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudom igénybe venni a PartnerExtra szolgáltatást a számítógépemen?

A weboldal optimális megjelenítéséhez az alábbi böngészők valamelyikének használatára van szükség: Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari. Az egyes xml állományok a linkekre kattintva letölthetőek.

Mennyibe kerül a szolgáltatás?

A szolgáltatás díjmentes.

Milyen tartalmak tekinthetőek meg az elérhetőségeim megadása nélkül is?

Az oldal teljes tartalma korlátozás nélkül megtekinthető.

Milyen előnyökkel jár, ha megadom az adataimat?

A PartnerExtra oldalra való feliratkozással Ön olyan kiegészítő funkcióhoz jut, amely biztosítja, hogy mindig időben értesüljön a legfontosabb változásokról.
Amennyiben az oldalon fejlesztést hajtunk végre, rövid elektronikus üzenetben tájékoztatjuk Önt.

Célunk, hogy a folyamatos fejlesztések által – melyhez az Ön javaslatait is szívesen fogadjuk szintén elektronikus üzenet formájában - a lehető legmagasabb minőségű szolgáltatást biztosítsunk.

Hogyan tudok leiratkozni az oldalról?

Az értesítésekről bármikor leiratkozhat. Kérjük, küldjön egy válasz üzenetet az értesítésben megtalálható e-mail címre, amelyben szerepeltesse a korábban megadott adatait illetve leiratkozási szándékát.

Melyiket használjam, a PostaPont API-t, vagy az xml állományokat?

A PostaPont API egy weboldalba építhető, PostaPontokat térképesen megjelenítő alkalmazás. Az API előnye, hogy használatával a webáruház kis fejlesztés mellett egyszerűen és gyorsan elérhetővé teheti az átvételi pontokat. Ellenben az API működésére a webáruháznak nincs közvetlenül hatása, az alkalmazott forráskód nem módosítható, csak végrehajtható. Így nincs lehetőség arra, hogy a webáruház egyedi megjelenítést használjon. Kényelmes megoldás, ha nem kíván saját kisalkalmazást vagy megjelenítő környezetet készíteni weboldalán.

Az xml állományok számos információt tartalmaznak az egyes postákról, postapartnerekről és csomagautomatákról, akárcsak a PostaPont API, de ezek az információk tetszés szerint testre szabhatóak, az xml állomány egyes elemeire hivatkozva, a weboldal forráskódjában. Az adatok felhasználásával weboldalán egyedi vizuális környezetet teremthet vagy saját kisalkalmazást is fejleszthet weboldala számára.

 

Amennyiben szeretne értesítést kapni a rendszerben bekövetkező aktuális változásokról, a szolgáltatás fejlesztésére vonatkozó információkról vagy ötleteivel támogatná a szolgáltatás-fejlesztését, regisztráljon!

Adatkezelési tájékoztató

Köszönjük, hogy kitöltötte űrlapunkat!

A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező. Hibás mező formátum.
A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező.

ÉRTESÍTÉS

 

Amennyiben szeretne értesítést kapni a rendszerben bekövetkező aktuális változásokról, a szolgáltatás fejlesztésére vonatkozó információkról vagy ötleteivel támogatná a szolgáltatás-fejlesztését, regisztráljon oldalunkra!

 

Feliratkozom