elsobbsegi_fejlec_v2

Elsőbbségi

A leggyorsabb a levelek között!

Ha fontos, hogy a lehető leggyorsabban, határidőre odaérjen a levél, vagy a levél címzettje iránti kitüntetett figyelmét szeretné kifejezni: válassza az elsőbbségi levelet!

  • Meghívók, céges számlák, felszólítások, fontos pályázatok, bírósági fellebbezések az elsőbbségivel időben odaérnek.
  • Az elsőbbségi levél előnye, hogy gyors, a kék színű megkülönböztető, "ELSŐBBSÉGI" jelzéssel ellátott leveleket a felvétel után, egészen az első kézbesítési kísérletig, a postai kezelés minden szakaszában kiemelten kezeljük, így több mint 90%-os arányban, a feladást követő munkanapon már célba is érnek.
  • Hasznos tudnivalók: a súly- és mérethatárokról a Postai szolgáltatások Általános Szerződési Feltételeiben tájékozódhat.

Mit jelent, hogy a levél elsőbbségi?

Az elsőbbségi levél olyan külön jelzéssel ellátott postai küldemény, amelyre a felvételtől a kézbesítésig garantáltan elsőbbségi kezelést biztosítunk mind belföldi, mind pedig nemzetközi forgalomban. (Külföldre ún. nemzetközi elsőbbségi levelet küldhet.) Belföldi forgalomban a posta bármely felvevőpontján a postai járat indulása előtt elsőbbségi küldeményként feladott küldeményeket (megadott statisztikai garancia mellett) másnap kézbesítjük.

A statisztikai garancián belül tevékenységünket úgy szervezzük és működtetjük, hogy belföldi forgalomban, valamint a határt átlépő forgalom belföldi szakaszán a munkanapokon feladott küldemények 90%-át a feladást követő munkanapon, 97%-át a feladást követő harmadik munkanapon, míg nemzetközi forgalomban legalább 85%-át a feladást követő harmadik munkanap, 97%-át a feladást követő ötödik munkanap végéig kézbesíthessük, vagy ezt megkíséreljük.