Postai lezárás fejléc

Postai Lezárás

Tegyen küldeménye biztonságáért!

  • Nem szükséges bajlódnia küldeményei lezárásával, a Posta megoldja Ön helyett!
  • A szolgáltatás bármely postán igénybe vehető.
  • A postai küldemények megfelelő lezárásáról az ÁSZF ad részletes tájékoztatást. Megfelelő lezárás hiányában a Magyar Posta elvégzi azt a Postai lezárás szolgáltatás keretében.
  • Zsineggel át nem köthető küldemények (például vékony borítékok) esetében a lezárást postai lezárás címkével végzi el a Posta, melyet a feladó aláír, majd keletbélyegzővel is lebélyegezzük azt.
  • A doboz alakú értéknyilvánításos küldemények postai lezárásakor a feladó által alkalmazott lezáráson túl a küldeményt átkötjük, majd postai lezárás címkével a zsineg végeit leragasztjuk, melyet a feladó aláír, majd keletbélyegzővel is lebélyegezzük azt.
  • Az eseti igénybevétel alkalmával fizetendő fix díjat a terméklapok és a mindenkori díjszabásunk tartalmazza.
  • A feladó jelenlétében a Posta által lezárt küldemény tartalmáért a Posta ugyanolyan felelősséggel tartozik, mintha a lezárást a feladó végezte volna. A postai lezárás a Posta felelősségének kereteit és mértékét nem növeli, és nem módosítja.

Egy 52.000 Ft értékű csomagot hogyan kell becsomagolni?

Postacsomagot értéknyilvánítással (a kereskedelmi szokás szerint nem csomagolt áruk kivételével) csak csomagolva lehet feladni. A csomagolás a postacsomag tartalmához és súlyához igazodóan megfelelő erősségű kartondoboz, faláda, fa-, műanyag- vagy fémdoboz, vagy vászonzsák lehet.

Az 50.000 Ft és 100.000 Ft közötti értéknyilvánítással feladott postacsomagok csomagolóanyagának összeérő széleit vagy a kötöző zsineg végeit postai lezáráscímkével kell ellátni úgy, hogy azok nyilvánvaló megsértése nélkül a tartalomhoz ne lehessen hozzáférni. A teljesen felragasztott postai lezárás címkét úgy kell aláírni vagy egyedi bélyegzőlenyomattal ellátni, hogy annak egy része a postai lezárás címkére, a másik része a burkolatra kerüljön. A postai lezárás címkék nem fedhetik egymást és nem érhetnek össze.