Új korszak kezdődik, automatizálta csomaglogisztikai üzemeit a Magyar Posta

Az elmúlt három hónapban hat vidéki csomaglogisztikai üzemében telepített szállítópályát a Magyar Posta, amely tovább emeli a szolgáltatás színvonalát. Az automatizált csomagfeldolgozás jelentősen segíti a karácsonyi csúcsszezont, gyorsabb és hatékonyabb a küldemények feldolgozása. A vállalat arra kéri az ügyfeleit, hogy csomagjaikat legkésőbb december 20-ig adják postára, hogy azok biztonsággal megérkezzenek karácsonyig.

2022. december 15.

Az idei évben hat vidéki csomaglogisztikai üzemben – Miskolc, Tatabánya, Nyíregyháza, Székesfehérvár, Kecskemét és Szolnok - bővült a Magyar Posta eszközparkja modern, automatizált csomagfeldolgozó rendszerekkel. Így már összesen 9 depóban van automatizált csomagfeldolgozás.

Az új szortírozó rendszerek automatizált irányításra és óránként akár 3500 darab küldemény feldolgozására is képesek. A csomagszortírozó rendszer kiépítéséhez szükséges alkatrészek mindössze két hét alatt érkeztek meg a társasághoz. Az átvétel után azonnal megkezdődtek a telepítési munkálatok, melyet informatikai integráció követett. A teszt- és próbaüzemek sikeres lezárulta után pedig a szállítópálya rendszerek bekapcsolódtak a karácsonyi csúcsszezonba így gyorsabb és hatékonyabb lett a küldeményfeldolgozás.

A Magyar Posta az MPL+ Csomaglogisztika Modernizációs és Infrastruktúra Fejlesztési Program részeként 2019 és 2023 között több mint 50 milliárd forintból újítja meg a postai logisztikai infrastruktúrát, automatizálja a működést informatikai megoldások beépítésével. A cél, hogy a Magyar Posta a legversenyképesebb és leghatékonyabb szereplő lehessen hosszú távon is, továbbá az évről-évre töretlenül növekvő csomagmennyiséget a kiugró időszakokban is rugalmasan tudja kezelni, hatékony, az ügyfelek igényeit kiszolgáló logisztikai szolgáltatást tudjon nyújtani.
A Társaság mindent megtesz azért, hogy – az egyetemes szolgáltatás magas színvonalú ellátása mellett – a kiscsomag logisztikai piacon is az ügyféligényeket lefedő, modern, minőségi szolgáltatásokat tudjon nyújtani.
A vállalat tovább folytatja fejlesztéseit, és 2023-ban automatizált rendszer épül még további 8 vidéki városban.

A Magyar Postánál az elmúlt hetekben jelentősen nőtt az online rendelt küldemények száma, társaságunk arra számít, hogy karácsonyig tovább nő majd a csomagforgalom a logisztikai depókban.

Arra kérjük ügyfeleinket, hogy a karácsonyra szánt küldeményeket legkésőbb december 20-ig adják postára, hogy azok karácsonyig biztosan megérkezzenek a címzetthez. Kérjük, hogy ügyeljenek a címzés pontosságára, olvashatóságára, a telefonszám feltüntetésére, tekintettel arra, hogy mindez jelentősen megkönnyíti a kézbesítést.

Magyar Posta Zrt.