Postas-peldakep-banner-09201920x400px_uj

Szavazz a 2021-es postás példakép-jelöltekre!

A szavazás október 4-én 12 órakor lezárult.

Idén ismét rengeteg jelölés érkezett postai munkatársakra, ami újra bizonyította, hogy a postások szerepe különleges a társadalomban.


A Magyar Posta 2017-ben, a 150 éves jubileumi programsorozat egyik elemeként alapította a Postás Példakép Díjat. Az elismerés célja, hogy megtaláljuk és bemutassuk azokat a munkatársainkat, akik szakmai teljesítményükkel és emberi hozzáállásukkal kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, az ügyfelek bizalmát élvezik, és munkatársaik körében elismertek.

Idén ismét rengeteg jelölés érkezett postai munkatársakra. Közülük bemutatjuk a szakmai zsűri által kiválasztott hat Postás Példakép-jelöltet, akikre bárki szavazhat.

A szavazás szeptember 20-tól október 4. 12 óráig tart.

Döntsük el közösen, hogy a hat kiváló postás közül ki legyen idén a Postás Példakép! A jelöltekről készült bemutatkozó film itt tekinthető meg.

 
 
Postas_peldakep_2021-4514_farkas_Janos

JÁNOS – A CSUPASZÍV POSTÁS

FARKAS JÁNOS

Munkahely:Tököl posta

Munkakör: értékesítő - kézbesítő


János 27 éve postás. Évekig rótta Gazdagrét utcáit, betéve tudta, ki melyik házban lakik. Bár szerette a járását, a szíve hazahúzta, két éve már Tököl postán dolgozik. Előző és jelenlegi munkahelyén is egyöntetű a vélekedés: János a kézbesítők (egyik) gyöngye. A rá érkezett temérdek jelölés pedig bizonyítja, hogy az ügyfelei is imádják.

János szerint a kézbesítő számára az a legfontosabb, hogy alaposan ismerje a járását, az utcákat, az ott lakókat, és lelkiismeretes legyen, így a kézbesítés nem okozhat problémát.

Jelenlegi körzete, Tököl nagyon közel áll a szívéhez, hiszen itt van otthon, a családjához közel. Ügyfeleinek bármikor kész segíteni, ha kérik, de szem előtt tartja azt is, hogy a család a legfontosabb. A tököli kiváló kézbesítőnek három gyermeke van, a legkisebb mindössze 2 éves. Jánostól nem idegen az sem, hogy meglepje az ügyfeleit, a nyári rekkenő hőségben például meghívta egy fagyira a környéken élő gyermekeket. Megnyugtatunk azonban mindenkit, ügyfelei nem ezért rajonganak érte.

Postas_peldakep_2021-4458_Hamzsik_jozsef

JÓZSEF – AZ ELKÓBOROLT EBEK MEGMENTŐJE

HAMZSIK JÓZSEF

Munkahely: Pestszentlőrinc 1 posta

Munkakör: egyesített – kézbesítő, címközvetítő


József szintén a tapasztalt, sokat látott postások sorába tartozik, érezhetik ezt a rutint az ügyfelei is. 30 éve dolgozik a Postánál. Kedves emlék számára az az időszak, amikor még a táviratban érkeztek a gratulációk névnapra, születésnapra, házasságkötésre vagy gyermekszületésre, ami nem is csoda, hiszen egykor táviratkézbesítőként motorral robogott az utcákon.

Az ügyfelek szerint mindig lehet rá számítani, a rá érkezett jelölésekben csupa pozitív jelző sorakozik: kedvesnek, pontosnak, tisztelettudónak, jófejnek tartják, aki örömmel végzi 30 év után is a munkáját. Erénye – mint sok más postásnak - a megbízhatóság, és hogy sosem rest arra, hogy egy-egy kedves szóval köszöntse a címzetteket.

A főváros családiasabb részén, a 18. kerületi Pestszentlőrincen van a járása. Bár táviratot már rég nem visz, most is motorral járja az utcákat. Különös ismertetőjegye, hogy nem csupán szereti a kutyákat, hanem mindegyiket jól ismeri a járásában, ezért aztán ő az első, akihez fordulnak, ha elkóborol valamelyik eb. Eláruljuk: ezek a kereső akciók általában sikeresek voltak. A rá érkezett temérdek jelölés közül minden bizonnyal számos érkezett hálás gazdiktól.

Postas_peldakep_2021-4481_Kovacs_zoltan

ZOLTÁN – AKI FRISS POGÁCSÁVAL LEPI MEG A KOLLÉGÁKAT

KOVÁCS ZOLTÁN

Munkahely: Kerekegyháza posta

Munkakör: egyesített kézbesítő, címközvetítő


Zoltán a Kecskeméttől 17 kilométerre lévő település, Kerekegyháza posta kézbesítője, aki naponta 18-20 kilométert tesz meg kerékpárjával. 5 éve dolgozik a postánál és azon kevesek egyike, aki pillanatok alatt vált a postás közösség lelkes és megbecsült tagjává. Ebben legnagyobb szerepe a kedves személyiségének van, a környezetében mindenki elismeri, szívét-lelkét kiteszi a postáért.

Ügyfelei is odavannak érte, ragaszkodnak hozzá, a legtöbbször meg sem várják, hogy csengessen, már a kapuban várják őt. Zoltán szótárában nem szerepel a „nem” szó, mindig tud megoldást találni a problémákra. Töretlenül vidám ember, aki szükség esetén az ügyfeleknek és a kollégáknak szívesen segít. Cserébe ő is kapott támogatást, amikor a koronavírus-járvány miatt családjával karanténba került és mindig volt jelentkező, akik intézték a bevásárlást ebben a nehéz időszakban.

Zoltánról ismerősök és kollégák azt mondják, hogy a padlizsánkrémje isteni és utánozhatatlan, valamint ő az, akinek egyáltalán nem esik nehezére korán hajnalban felkelni csupán azért, hogy süssön egy nagy tepsi pogácsát és azt még frissen, melegen kínálja munkatársaknak vagy az ügyfeleknek.

Postas_peldakep_2021-4412_Laber_Timea

Tímea – A RAPPELŐ POSTÁS, AKIBEN EGY KÖLTŐ VESZETT EL

LAÁBER TÍMEA

Munkahely: Halászi posta

Munkakör: postavezető


Tímea 4 éve postás, és egy éve egy Győr-Moson-Sopron megyei 2800 fős település postavezetője. A mosonmagyaróvári fiatal nő, amikor csak teheti, biciklivel jár dolgozni Halászi postára. Fiatal kora ellenére vagy éppen ezért nagyon népszerű a postások körében. A Facebookon Tájmi Laáber néven ismert, aki szakmai tartalmú rapvideókkal szerez vidám perceket a munkatársaknak.

Timi eredetileg nem postásnak készült, kis kacskaringóval a jogi egyetem elvégzése után állt be a zöldszívűekhez. A maga örömére verselgetett korábban és egy társaság hatására váltott a papírra vetett költészetről a megénekelt szavakra, azaz a rap-re. Eleinte csak saját örömére alkotott, aztán a sok pozitív visszajelzés hatására már rendszeresebben tette közzé tanácsokkal tarkított helyzetjelentéseit a postás életről, munkáról.

Timi számára rendkívül fontos a közösség, legyen szó a helyi kollektíváról, vagy a nagy postásközösségről. Meggyőződése, hogy postásnak lenni a legjobb dolog, rap-videóival pedig fáradhatatlanul lelkesíti a postás társadalom tagjait.

Postas_peldakep_2021-4445_Pinces_judit

JUDIT– A SPORTOS POSTÁS

PINCÉS JUDIT

Munkahely: Siklós Posta

Munkakör: egyesített kézbesítő, címközvetítő


Juditot messziről fel lehet ismerni a bohém kalapjáról, egy igazi energiabomba. Már kora reggel széles mosollyal lép be a kézbesítőterembe, szatyorija gyakran rejt frissen készített süteményt. Judit Magyarbólyon él családjával, 5 éve Siklós posta kézbesítője, korábban más településen is dolgozott már. Kiemelt szerepet vállal a csapatépítésben, legyen szó fociról, horgászatról, evezésről. Judit mindenhol ott van és az elért eredményeivel ott is kitűnik a többiek közül. A temperamentumos kézbesítőt imádják ügyfelei, többen egyenesen rajonganak érte és amikor csak tehetik udvarolnak neki.

Nemcsak kiváló kézbesítő, hanem jó értékesítő is. A 2020-as év eredményei alapján, bekerült a TOP 300 munkatársak közé, ami nagy büszkeséggel töltötte el. A mindennapokban tanúsított hozzáállását, kedvességét ügyfelei nagyra értékelik, nehezen megy szabadságra, mert rögtön hiányolják. A pandémia ideje alatt is kiemelkedően végezte a munkáját, bátorította az ügyfeleket egy-egy mosollyal, kedves szóval.

Juditot - saját bevallása szerint - a mozgás motiválja leginkább, ezért is szeret kézbesítőként dolgozni. Nagyon szereti az aktív pihenést. A munkájához hozzátartozik a biciklizés, de neki nem elég az egész napi tekerés, még munka után is szívesen hajtja a kilométereket. Céltudatos abban, hogy egészségesebben szeretne élni.
.

Postas_peldakep_2021-4417_Suta_Eva

ÉVA – LÉTELEME MÁSOK SEGÍTÉSE

SUTA GYULÁNÉ ÉVA

Munkahely: Almáskamarás posta

Munkakör:egyesített- kézbesítő, címközvetítő


Almáskamarás minden lakosa, kicsi és nagy egyaránt jól ismeri Évát. Nem is csoda, hiszen a 900 fős Békés megyei településen 26 éve kézbesít. A gyakorlott kézbesítő postás családba érkezett, amikor férjhez ment, és 26 éve az anyósát váltotta a település postásának pozíciójában. Ezt a döntést azóta sem bánta meg, szívvel-lélekkel végzi a munkáját.
Éva szívesen segít másokon. Az elmúlt közel három évtizedben volt erre alkalma bőven. Mivel mindenkit ismer, ő az, aki tudja, ha segítség kell, és nem rest tenni érte. Előfordult olyan eset, amikor a levelek mellett húsvétkor sonkát is vitt egyik ügyfelének, mert tudta, hogy nem engedheti ezt meg magának Volt, hogy kenyeret vett egy családnak, mert arra volt szükség. Tudja, hogy az idősek közül kinek van szüksége segítségre, és amikor csak tud, bevásárol nekik. Ezen kívül aktív részese a település közösségi életének szívesen vesz részt a gyereknap szervezésében vagy a május fa állításában de ha kell akkor női foci csapatot is szervez.

Éva naponta 18-20 kilométert teker a település utcáin, hogy ellássa munkáját. Nemrég kiszámolta, hogy az elmúlt 26 évben már 118 ezer kilométer tett meg. És ha el is fárad a nap végére, a férjére mindig jut energiája: az egyik legkedvesebb időtöltésük, amikor együtt megnéznek egy filmet.