Postás-példakép-1920x400px

Szavazza meg a 2020-as postás példaképet!

Idén a járvány miatt még inkább fókuszba kerültek a postások, ezért különösen fontos volt számunkra, hogy idén is meghirdessük a Postás Példakép díjat.


Rengeteg jelölés érkezett, ami ismét bizonyította, hogy a postások továbbra is fontosak a társadalom, az emberek számára. Ismerje meg a szakmai zsűri által kiválasztott munkatársakat.

arany_laszlo

LÁSZLÓ – A SZORGALMAS POSTÁS

Arany László

Munkahely: Békéscsaba 1 posta

Munkakör: egyesített kézbesítő-címközvetítő


Laci csupán 2,5 éve dolgozik a Békéscsaba 1 postán kézbesítőként, azonban szorgalmával igen gyorsan bizonyított az ügyfelek, a munkatársak és a vezetői előtt is, hogy erre a szakmára termett. Egy barátja ajánlotta neki a postai munkát és nem bánta meg. Kerékpárral járja minden nap az utcákat, nagyjából 30 kilométert tesz meg. Azt mondja, ez a munka számára az egészséget is jelenti, hiszen az elmúlt hónapokban több felesleges kilótól szabadult meg. Azt vallja, hogy ha jól teszi a dolgát, azt az ügyfelek meghálálják szeretettel és tisztelettel. A jelölésére még rajongói klub is alakult, ő pedig szerényen mosolyog, ha erről kérdezik.

galne_feher_ibolya

IBOLYA - A NYUGDÍJASOK KEDVENCE

Gálné Fehér Ibolya

Munkahely: Pomáz posta

Munkakör: egyesített kézbesítő


Ibolya 30 éve van a Postánál, és bár sokáig dolgozott ablakos ügyintézőként is, a kézbesítést szereti a legjobban. Imádja a munkáját és azt is, amikor megismerik az utcán vagy messziről köszön neki mindenki, az idősebbek családtagként kezelik. Azt mondja: a vérévé vált a kézbesítés, sosem váltana vagy hagyná abba. A munka adta szabadságot szereti a legjobban és fontos számára a diszkréció. Az az érzés, hogy az embereknek szükségük van rá, sokszor átsegíti a nehézségeken. Munkáját mindig a legjobb tudása szerint végzi és nem rest visszafordulni, ha úgy érzi, valamit elfelejtett. Odafigyel az emberekre és ha kell, segít is bárkinek. Ibolya pozitív személyiség, kollégái Pomázon minden helyzetben számíthatnak rá.

neszlenyine

ZSUZSA – 17 KILOMÉTER NAPONTA MOSOLYOGVA

Neszlényiné Gulyás Zsuzsanna

Munkahely: Kővágószőlős posta

Munkakör: külterületi és támpont kézbesítő-címközvetítő


Zsuzsa 28 éve dolgozik a Postán, a Pécs melletti Kővágószőlős kézbesítője, a szomszédos Cserkúton nőtt fel, minden fűszálat ismer. A mosolygós fiatalasszony gyalog járja az utcákat, hegyen-völgyön keresztül és pontosan tudja, hogy napi 17 kilométert tesz meg. Eredetileg kertész vagy ápoló szeretett volna lenni, de egy véletlen mégis a Postához vitte: a helyi polgármester javasolta neki, hogy legyen a falu postása, és bár a család óvta a nagy felelősséggel járó munkától, nem bánta meg, hogy más irányt vett az élete. Zsuzsának csillog a szeme, ha a munkájáról beszél, jó érzés számára, hogy az emberek szeretik, tisztelik és megbecsülik. Ha megkérdezik, mit szeret a munkájában, gondolkodás nélkül vágja rá: a szabadságot, a közösséget és az emberi, személyes kapcsolatokat.

papai_eva

CSOKI - A POSTÁS, AKI FÉL A MACSKÁKTÓL

Pápai Éva

Munkahely: Szigethalom posta

Munkakör: egyesített kézbesítő - értékesítő


Ha Évának szólítják, meg se hallja, Szigethalmon mindenki Csokinak ismeri. Becenevét onnan kapta, hogy kézbesítés közben csokoládé ropogtatásával dobja fel magát. Csoki csaknem 30 éve dolgozik a kézbesítőként, és imádja a munkáját, a szigethalmiak számára Csoki és a Posta egyet jelent. Csoki szívesen segít másoknak, és a legfontosabb számára, hogy bíznak benne, elfogadják őt az emberek. Vidám, aktív ember, aki imád a középpontban lenni, a szervezés és a sport a lételeme, az sem jelent számára gondot, ha női foci csapatot kell összeverbuválni a helyi bajnokságra, csak ő is rúghassa a labdát. Igazi közösségi ember, aki nemcsak a saját, hanem a szomszéd településen lévő postásokkal is gyakran szervez programot.

stanicz_gabor

GÁBOR – AZ AMBÍCIÓZUS POSTÁS

Stánicz Gábor

Munkahely: Sopron 1 posta

Munkakör: rendszeres helyettes


Gábor alig három éve dolgozik Sopron 1 postán, több mint két éve rendszeres helyettes, de egész életét a Postánál képzeli el. Az egész családja postás, azt mondja, nem is csoda, hogy zöldvérűként született. Égi jelnek vette, hogy az utolsók között van, akik még postaforgalmi szakközépiskolában végeztek és feltett szándéka, hogy a következő generációkat is megfertőzi szakmaszeretetével. Gábor nagy álma, hogy a Posta belső ellenőrzésén dolgozzon. A fiatalember szabadidejében szívesen készít fotókat, főleg ételekről és tárgyakról. Fotóit tavaly bemutatták a postáskiállításon, valamint a Postás Magazinban meghirdetett fotópályázaton is díjat nyert. Munkatársai tisztelik Gábort kiemelkedő lexikális tudása miatt, ha bárkinek kérdése van, ő biztosan tudja a választ.

szabo_jozsef

JÓZSEF – AKIT VISSZATAPSOLNAK

Szabó József

Munkahely: Országos Logisztikai Központ

Munkakör: logisztikai küldeményfeldolgozó


József az Országos Logisztikai Központban dolgozik, levélfeldolgozóként. Munkájában elhivatott, ezt bizonyítja, hogy 35 éve dolgozik a Postánál, annak ellenére, hogy kezdéskor ugródeszkaként tekintett erre a munkára, aztán mégis itt ragadt. Számára fontos, hogy a Posta megbízható munkáltató, mindig tudja, mire számíthat. József a jelenben él, inkább rövidtávra tervez. Józsefet – mivel nincs ügyfélkapcsolata – munkatársai jelölték erre a díjra. Szerintük kiemelkedő tapasztalata, hozzáértése páratlan szerénységgel és kedvességgel párosul, olyan munkatárs, akire mindig lehet számítani.

virag_ibolya

IBOLYA – AZ ÉRTÉKESÍTŐK GYÖNGYE

Virág Ibolya

Munkahely: Debrecen 15 posta

Munkakör: egyesített kézbesítő-értékesítő


Ibolya könyvelőként kezdte pályáját, majd egy hirdetés keltette fel a figyelmét, ahol egyesített kézbesítőt kerestek. Úgy döntött, megpróbálja és jelentkezett a debreceni postára kézbesítőnek. A kézbesítők között sokáig egyedüli nőként dolgozott, és remekül megállta a helyét, ma már vannak kolléganői. Az elmúlt 19 évben sok munkatársát tanította a szakma csínja-bínjára, akikre büszke, azok számára olyan, mint egy igazi tyúkanyó, figyelemmel kíséri pályafutásukat. Járása főleg 10 emeletes társasházakból áll, de mindenütt családtagnak tekintik az ügyfelek. Gyalog járja körzetét, kerékpárra csak ritkán ül fel. A járásában minden generációt ismer, fiatalokat és időseket egyaránt. A kézbesítés mellett az értékesítést is szereti, amelyben sorra halmozza a sikereket. Fontos számára a folyamatos tanulás, ez a sikerének titka, hiszen ha ügyfelei kérdezik, akkor naprakész és pontos.