postanyugdijpremium_fejlec

POSTANYUGDÍJ PRÉMIUM NYUGDÍJBIZTOSÍTÁS
ÉVES DÍJFIZETÉSSEL

Jövőtervezés, öngondoskodás maximális rugalmassággal

A PostaNyugdíj Prémium rugalmasságával és egyszerűségével prémium megoldás az öngondoskodásra mindazoknak, akiknek komoly terveik vannak a nyugdíjas évekre. A jövő nyugdíjasai a mai kezdő nyugdíjnál várhatóan alacsonyabb összegre számíthatnak. Jó hír, hogy egyre tovább élünk. Nyugdíjunk szempontjából viszont ez egy elöregedő társadalom képét vetíti előre, ami azt jelenti, hogy egyre kevesebb járulékfizetőnek kell „eltartani” a növekvő számú és nagyobb átlagéletkort megélt nyugdíjas réteget. A vágyott és a várható életszínvonal közötti űrt csak öngondoskodással lehet pótolni, érdemes most elkezdeni!

nyugdijpremium_kep

Önnek ajánljuk, ha

 • olyan nyugdíjcélú megtakarítást keres, melybe évente egyszer szeretne nagyobb összeget elhelyezni,
 • várhatóan élni tud a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségével,
 • fiatal, és tart attól, mi lesz majd, ha nyugdíjba megy,
 • jelentősebb összegek állnak rendelkezésére, de aggódik, hogy biztos és jól jövedelmező befektetés híján megtakarításai értéküket vesztik,
 • rugalmas és könnyen átlátható megtakarítást keres,
 • évente nagyobb összeget tud félretenni.

Miért érdemes a PostaNyugdíj Prémiumot választani?

 • Rugalmas és személyre szabott konstrukció: bármikor elhelyezhetünk extra összegeket (minimum 50.000 Ft-ot) a különdíjas számlánkon, amelyre adójóváírást igényelhetünk. Ezáltal további megtakarításra is szert tehetünk nyugdíjas éveink anyagi biztonságához.
 • +130.000 Ft akár minden évben adójóváírásként*: a PostaNyugdíj Prémium egyik legnagyobb előnye a 20%-os, évente akár 130 ezer forintos adójóváírás. Ezt az összeget az állam a nyugdíjbiztosítási szerződésére utalja, ami további extra hozamokat termel.
 • Kedvező, fix költségek: a termékben elhelyezett megtakarítás jövőbeni elérési szolgáltatása átlátható, mivel a biztosítás költsége állandó: az egyszeri kifizetési költségen felül (banki átutalás esetén 0 Ft) évi 10.000 Ft.

Tudnivalók az adójóváírásról a jelenleg hatályos adójogszabály szerint:

 • Adójóváírás: a nyugdíjbiztosítás Szerződője az általa fizetett díj 20%-ának, adóévenként legfeljebb 130.000 Ft-nak megfelelő összeget igényelhet adójóváírásként a nyugdíjbiztosításán. Ehhez az összeghez a nyugdíjbiztosítás lejárata után jut hozzá.
 • Ha a magánszemély
  1. nyugdíj-előtakarékossági számlája (NYESZ),
  2. önkéntes kölcsönös biztosítópénztári megtakarítása – ez alá a jogcím alá tartoznak a nyugdíjpénztári, egészségpénztári és önsegélyező pénztári befizetések is – vagy
  3. nyugdíjbiztosítása
  alapján is jogosult rendelkezési jogát gyakorolni, akkor a három jogcímen együttvéve is maximálisan 280.000 Ft-nyi adójáról rendelkezhet.
 • Adójóváírást csak az kaphat, aki személyi jövedelemadót fizet. A szerződő a biztosító által évente kiadott díjigazolás alapján igényelheti adóbevallásában a jóváírást.
 • Amennyiben a szerződő a tartam alatt a szerződést visszavásárolja, akkor az addig igénybe vett adójóváírást 20%-kal növelten vissza kell fizetnie az adóhatóságnak. Ez a szabály a teljes tartam alatt érvényben van.
 

*A jelenleg hatályos adójogszabály szerint.

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

A termékhez kapcsolódó gyakori kérdésekről itt tájékozódhat!

A Magyar Posta Zrt. a biztosítás értékesítés során a Magyar Posta Életbiztosító Zrt. függő biztosításközvetítőjeként jár el.

Paragrafus ikon

Kapcsolódó tájékoztatók

 • Bővebb információt és a termékhez kapcsolódó letölthető dokumentumokat itt találja!