Küldemény-bevizsgálás

posta_eloszto_level

ALKALMASSÁGI VIZSGA – GÉPPEL FELDOLGOZOTT KÜLDEMÉNYEKNEK!

Szeretné tömeges küldeményét „gépre alkalmas” minősítéssel, kedvezményesen feladni? Küldje el mintaküldeményeit Bevizsgáló Laborunknak és a megfelelő minősítést követően küldeményeit géppel, kedvező áron adhatja fel!

MELYEK A BEVIZSGÁLÓ LABOR ELŐNYEI?

  • Gyors

A Bevizsgáló Labor nap mint nap számtalan mintaküldeményt vizsgál be: minősíti, és/vagy tanúsítja a minta megfelelőségét vagy annak hiányosságaira hívja fel a figyelmet. A mintaküldemények bevizsgálását legkésőbb a beérkezést követő 3 munkanapon belül elvégzi. A bevizsgálandó mintaküldemények eljuttathatók postai úton és személyesen is.

  • Könnyen igénybe vehető

A Bevizsgáló Labor, a bevizsgálás pozitív eredménye érdekében előzetes bevizsgálási feladatok elvégzését, tanácsadást is biztosít ügyfeleink részére. Tanácsadásra telefonon és előzetes bejelentkezés alapján személyesen is lehetőség van, sőt akár a küldemények képe is elküldhető előzetes véleményezésre. Az előzetes bevizsgálás megrendelése történhet elektronikus formában, postai levelezés útján valamint személyesen is.

  • Gazdaságos

2001 darab küldemény felett elérhető a gépre alkalmasságért járó kedvező díjazás. A „gépre alkalmas” tarifa igénybevételének nem feltétele az írásbeli szerződés: a postahelyeken és a Pesti Levélcentrumban írásbeli szerződés nélkül is feladhatóak a küldemények.

  • Praktikus

A bevizsgálás alkalmával kiadott engedélyszám a bevizsgálás dátumától számított 5 évig érvényes marad, amíg ügyfelünk nem változtat küldeményei arculatán, méretén, vagy például burkolata anyagminőségén.

Milyen szabályai vannak a bevizsgáltatásnak?

A minták bevizsgálása a „Megrendelés vonalkódos postai azonosítók megfelelőségének és postai küldemények gépi feldolgozhatóságának bevizsgálásához" című nyomtatvány kitöltésével kezdeményezhető. A mennyiség megállapításánál a könyvelt és nem könyvelt küldemények külön értelmezendők. A mintaküldeményeket súlykategóriánként és méretenként külön-külön szükséges bevizsgáltatni. A bevizsgálásról jegyzőkönyv készül, mely igazolja a küldemények gépi feldolgozhatóságát.

Milyen szabályok vonatkoznak a mintákra?

A bevizsgálandó mintamennyiség: 2001 és 100.000 darab/feladás között 10 darab, 100.000 darab fölött pedig minimum 50 darab. A beküldött mintapéldányoknak ugyanolyan kialakításúnak kell lenniük (egyező címzés, lezárás, súly, merevség, boríték arculata, anyaga, stb.), mint a feladásra szánt küldeményeknek. A bevizsgálásra megküldött mintaküldeményeken eltérő, különböző hosszúságú, fiktív címadatokat szükséges feltüntetni.

HOVÁ FORDULHAT TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT?

A bevizsgálandó küldemény-mintákat a korábbi gyakorlatnak megfelelően ezután is személyesen vagy postai úton fogadjuk. A küldemények személyes átadása az Országos Logisztikai Központ (OLK) portaszolgálatán keresztül fogadjuk munkatársaikat. A továbbiakban keresse Bevizsgáló Laborunkat a 06/1 421-7272-es telefonszámon, a 06-(1)-767-7531 és a 06-(1)-767-7533; az Országos Logisztikai Központ, Bevizsgáló Labor 1000 postacímen, személyesen a 2040 Budaörs Gervay Mihály u. 9-11. cím alatt, vagy a bevizsgalo@posta.hu email címen.

További hasznos tudnivalók