A képen egy fiatal lány látható, amint a mobilján megjelenő kódokat beírja a csomagautomatába.

Ilyen egyszerű a csomagautomata használata!

A csomagautomatákkal 0-24 órában biztosítjuk a csomagok átvételét és feladását is!

 

EZ TÖRTÉNIK A CSOMAG FELADÁSAKOR

A képen egy fiatalember látható, amint a csomagautomata kijelzőjén megjelenő menüből gombnyomással feladatot válast.

Gyorsan szeretnél feladni egy csomagot? A Magyar Posta csomagautomatáin keresztül belföldre bárhová – nem csak csomagautomatára, hanem akár házhoz kézbesítéssel is - feladhatók a csomagok. A feladáshoz használd az online címiratkitöltő programunkat. A címiratkitöltőben kell kiválasztani a csomagautomatát, megadni a feladó és a címzett címadatait, illetve rögzíteni a csomag paramétereit.

A sikeres címiratkitöltésről e-mail értesítést kapsz egy 8 jegyű kóddal, ennek segítségével adhatod fel a csomagodat az automatánál.
Menj el a kiválasztott csomagautomatához, és a képernyőn válaszd a Csomagot adok fel opciót. Add meg az emailben kapott feladáshoz szükséges kódot, nyomtasd ki a címiratot, és ragaszd a csomagodra! A címkén szereplő vonalkódot olvastasd be a csomagautomatával, vagy kézzel írd be a vonalkód alatt található 13 jegyű azonosítót. Válaszd ki a képernyőn megjelenő rekeszek közül a megfelelőt, majd bankkártyával fizesd ki a feladás díját. Helyezd be a csomagot, csukd be a rekeszt. A feladást a képernyőn található Sikerült gomb megnyomásával fejezheted be. A csomagautomatától kapott bizonylatot tedd el!

Az automatáknak 3 féle rekesze van, azokba kisebb csomagok is feladhatók:
- S (max. 31x25x7 cm),
- M (max. 50x31x16 cm),
- L (max. 50x31x35 cm).

Nézd meg, melyik csomagautomata van hozzád a legközelebb, ide kattintva.

 

EZ TÖRTÉNIK A CSOMAG ÁTVÉTELEKOR

A képen a csomagautomata kijelzője látszik, ahova a csomagazonosításhoz szükséges kódokat kell beírni.

A posta a megrendelt terméket eljuttatja a feladótól a kiválasztott csomagautomatába. Ezt követően SMS-ben kapsz tájékoztatást a küldemény megérkezéséről és az átvételhez szükséges azonosítókódról.

A csomagautomatánál a Csomagom érkezett gombra kell kattintanod. Az érintőképernyőn meg kell adni a telefonszámot és az sms-ben kapott átvételi kódot. A helyes kód megadása után kinyílik a küldeményt tartalmazó rekesz, ahonnan kiveheted a csomagot. Az átvétel a rekesz becsukását követően a képernyőn megjelenő Sikerült gomb megnyomásával fejeződik be. Az üzenet érkezésétől számított 2 napon belül, a legtöbb automatánál a nap 24 órájában átvehető a csomag.

Ha a csomagautomatára címzett küldemény automatába történő elhelyezése akadályba ütközik, a posta sms-ben, emailben vagy telefonon tájékoztatást ad a csomag elhelyezéséről. Az át nem vett küldemények őrzése az automatához legközelebbi postán történik a feladótól függően 5 vagy 10 napig.

A csomagautomatákat mozgáskorlátozottak is tudják használni, megrendeléskor van olyan opció, hogy 130 cm alatti boxba kerüljön a küldemény, ezt a lehetőséget a posta díjmentesen biztosítja.

A küldemények biztonságát acéllemezből készült boxok, automatába épített riasztórendszer és kamera garantálja.

Nézd meg, melyik csomagautomata van hozzád a legközelebb, ide kattintva.