Egy csepp luxus bélyegen

Újabb ünnep hoz melegséget hamarosan a borongós, hideg szürkeségbe! Közeledik a Valentin-nap! A szerelem ünnepét a világ postái szebbnél szebb bélyegekkel köszöntik, közülük is kiemelkedik idén a Francia Posta remeke, a világ leghíresebb parfümjének grafikájával díszített Valentin-napi bélyege.

Chanel_5_belyeg_kicsi

Ezekben a zárkózott, nehéz hónapokban még az is megörül Bálint (avagy Valentin) napjának, aki békeidőben esetleg nem tartja számon Végre egy kis melegség és sok-sok szeretet a tavasz előszobájában! Ez a Valentin-nap!
A Francia Postának különösen „szív”-ügye ez a téma: 20 éve minden évben szív alakú bélyegeket bocsát forgalomba ebből az alkalomból, a bélyegképekhez általában egy-egy híres divatház - Lacroix, Givenchy, Hermès – kreatív ötleteit felhasználva,

Mitől különleges a világ legnépszerűbb parfümje?

  1. Az illatot Ernest Beaux fejlesztette ki, aki annak idején cári parfümőr volt.
  2. Beaux nem csupán egy virágot, hanem egy óriási virágcsokrot idézett meg nyolcvan különféle illatot felhasználva. Került bele ylan-ylang, neroli, jázmin, rózsa, bergamott, gyöngyvirág, írisz is. A végeredmény pedig egy merész, friss, szupernőies, szintetikus összetevőkkel megbolondított elegy lett.
  3. Beaux több hónapon keresztül tökéletesített, a különböző verziókat pedig számozott üvegcsékben mutatta be.
  4. Chanel választása a szerencseszámára, az 5-ösre esett, már csak azért is, mert május 5-én szokta bemutatni új kollekcióját, így ezen a napon, 1921. május 5-én mutatták be a No.5-öt is egy kis létszámú, válogatott közönség számára.
  5. A megismételhetetlen illat, egyedi csomagolást érdemelt. A Chanel 5 üvege az elmúlt 100 évben lényegében nem változott. Kupakjának a formáját Chanel első üzletének a Place Vendôme geometrikus alakzata inspirálta.
    A külcsín és a belbecs e szerencsés találkozása pedig útjára indította a mai értelemben vett modern parfümök sikertörténetét.

Mitől különleges a bélyeg?

  1. Attól, hogy megjelenésében ugyanazt a frissességet, modernséget, francia eleganciát hozza, mint amit a Chanel 5.
  2. Attól, ahogyan a Francia Postától már „megszokott’ szív motívumba a parfüm egyedülálló üvegét ágyazták: finoman, nem tolakodóan, mégis könnyen felsimerhetően.
  3. A január 25-én piacra dobott bélyegből két verzió készült: a 2,16 euró értékű piros, fekete és pink színkombinációból 1,2 millió darab, míg az 1,08 euró értékű narancs, piros és feketéből 2,52 millió.

(Forrás: noklapja.hu)