Planet2021_1920X400

A Föld az otthonod, vigyázz rá! – ezt üzeni a Posta legújabb alkalmi bélyege is

A tudósok kongatják a vészharangokat, már nem kell hozzá egy emberöltő, hogy környezetünk minőségében radikális romlás menjen végbe. Vajon milyen lesz így az élet 30-50- év múlva a mi gyerekeinknek, unokáinknak?

2021.november 12

Pár hét múlva itt a karácsony, az üzletek kirakataiban sorra jelennek meg a havas, jégvirágos dekorációk. Az óvodások lelkesen gyakorolják a „Hull a pelyhes”-t, miközben sokan közülük még nem is láttak igazi havat.

Vagy itt van például a műanyag-használat korlátozása! Bár a csapból is az folyik, hogy a műanyag több emberöltő alatt bomlik le, mégis évente mintegy nyolcmillió tonna műanyag hulladék - palack, tubus, nejlon zacskó, kávéspohár fedő - kerül a világ tengereibe, állatok millióinak halálát okozva. És ezek csak kiragadott példák arra, hogy tesszük tönkre a saját otthonunkat, a Földet.

A tudósok kongatják a vészharangokat, hogy már nem kell hozzá egy emberöltő, hogy az ivóvíz mennyiségében, a talaj termőképességében, a levegő minőségében radikális romlás menjen végbe.
Nincs mire várni, most azonnal el kell kezdeni végre érdemben tenni környezetünk megóvásáért.

4 +1 dolog, amit a Posta tesz a Földért:

  1. Azért, hogy minél kevesebb papírt használjunk munkánk során, megalkottuk az iCsekk alkalmazásunkat, melynek használatával papírmentesen fizetheted be számláidat. Ha kíváncsi vagy, hogy működik, kattints ide
  2. A tértivevényes levelek ügyvitelét digitalizáltuk, így a postákon és a feladó partnereinknél is jelentősen csökkent a papíralapú adminisztráció.
  3. Odafigyelünk szállítójárműveink károsanyag-kibocsátásának csökkentésére is, fokozatosan, minden lehetséges helyen elektromosra cseréljük autóinkat, segédmotorkerékpárjainkat.
  4. Minden évben képezzük sofőrjeinket eco-vezetésre, hogy az üzemanyag-felhasználás a lehető legoptimálisabb legyen.
Planet_2021_500x

+1 : Felhívjuk a figyelmet környezetünk, Földünk és vizeink védelméért, hol máshol, mint bélyegen. Az itt látható, Demján Szilárd grafikus által tervezett és az Állami Nyomdában 20.000 példányban gyártott alkalmi bélyeg színeivel, formáival elmond mindent, ami fontos. Vásárold meg te is, keretezd be, díszítsd vele az otthonod, így ahányszor csak megpillantod, mindig emlékeztetni fog rá, hogy te is mindennap tegyél a környezetedért. Ha kedved kaptál, kattintsd a webshopunkra.