A képen a Western Union logója látható.

Western Union ® Pénzátutalás

Pénzküldés azonnal, külföldre vagy belföldre

Csak néhány perc és az otthon maradt család támogatására, vagy akár a bajba jutott világutazó barát kisegítésére küldött pénz biztosan címzettje kezébe ér!

Pénzküldés 3 egyszerű lépésben a világon szinte bárhová:

1. Keresse fel a legközelebbi Western Union szolgáltató postát és töltse ki a „Pénzfeladás” nyomtatványt!

2. Ezt a nyomtatványt a feladni kívánt pénzzel és a feladási díjjal együtt adja át a postai munkatársnak!

Fontos: Őrizze meg a „Pénzfeladás” nyomtatvány „Ügyfél példányát”, amelyen az ellenőrző szám szerepel!

3. Mielőbb tájékoztassa a pénzküldemény címzettjét az átutalás adatairól, és a küldött pénz összegéről!

  • Bárhol is legyen a címzett a világban, már a feladást követő néhány percen belül felveheti a számára küldött pénzt a feladó által megjelölt célország (egyes országokban a megjelölt állam, város) bármelyik Western Union kifizetőhelyén, annak nyitva tartásától függően.
  • A szolgáltatás kizárólag magánszemélyek közti pénzküldésre vehető igénybe, a kifizetés csak a címzett részére történhet.
  • A küldeni kívánt összeget Ön a kijelölt postákon készpénzben, forintban adhatja fel, amelyet a Western Union által meghatározott árfolyamon átszámítva, a kifizető országban elérhető pénznemben fizetnek ki készpénzben.
  • Az átutalás biztonságát a Western Union világszínvonalú adatbiztonsági rendszere garantálja. Minden egyes tranzakció egyedi átutalási ellenőrző számot kap, amely lehetővé teszi az átutalás nyomonkövethetőségét.

Felhívás:

Tisztelt Ügyfeleink!

A Western Union tájékoztatása szerint az Ukrajnában kialakult helyzetre való tekintettel a Krím félszigeten, valamint a Donyeck és Luhanszk régiókban lévő Western Union szolgáltatóhelyek átmenetileg zárva vannak, így a Western Union szolgáltatás ott nem elérhető további értesítésig.

Megértésüket köszönjük!

Milyen adatokat szükséges megadnom, ha pénzt küldök Western Union szolgáltatással?

Pénz küldéséhez a Western Union szolgáltatást nyújtó postákon elérhető WU Pénzfeladás nyomtatványt kell kitöltenie, amelyen saját személyes adatain kívül meg kell adnia a címzett pontos nevét (ahogyan az az ő igazolványában szerepel), a célországot, és az összeget, amit küldeni szeretne. Az összeget meghatározhatja forintban és valutában is, befizetni viszont csak forintban lehet. Ne felejtse el magával hozni érvényes személyazonosító okmányát és lakcímkártyáját.

Valutában küldhetek pénzt?

A postán a küldeni kívánt összeg kizárólag forintban fizethető be. Önnek lehetősége van arra, hogy meghatározott valutaösszeget küldjön és ennek a feladáskor aktuális forint ellenértékét fizesse be, ez esetben a címzettje az Ön által meghatározott pontos valutaösszeget kapja majd kézhez.

Szeretném visszavenni a feladott pénzt. Ezt hogyan tehetem meg?

A feladott összeg visszavételére addig van lehetőség, míg azt a címzett át nem vette. A visszafizetés kezdeményezéséhez Önnek át kell adnia a „Pénzfeladás” nyomtatvány ügyfélpéldányát és a személyazonosító okmányát, valamint ki kell töltenie egy „Pénzkifizetés” nyomtatványt, amelyen a feladó rovatában kizárólag az Ön adatait kell feltüntetni, a címzett rovatban pedig az Ön adatai mellett az eredeti címzett nevének is szerepelnie kell.

Kapocs ikon.

Kapcsolódó szolgáltatások

A feladásnál igénybe vehető (országonként eltérően elérhető) kiegészítő szolgáltatások:

  • Telefonos értesítés: a kifizetést teljesítő szolgáltató értesíti a címzettet a pénz megérkezéséről.
  • Csekk házhoz kézbesítése: a kifizetést teljesítő szolgáltató csekket állít ki a kifizetendő összegről, amelyet a címzett címére megküld.
  • Üzenetküldés: a pénzzel együtt néhány szavas üzenetet is küldhet.

Ha Western Union szolgáltatással szeretne pénzt kapni, itt tájékozódhat a külföldről érkező Western Union pénzátutalások kifizetéséről.

Paragrafus ikon.

Kapcsolódó tájékoztatók

További információ, illetve az egyes célországok kifizetőhelyeinek elérhetősége a Western Union hivatalos (angol nyelvű) honlapján érhető el.

 

A Magyar Posta Western Union ügyfélszolgálata a 06-1-456-6030-as telefonszámon érhető el.

 

Figyelem! Soha ne küldjön pénzt olyasvalakinek, akit személyesen nem ismer. Csak barátainak és családtagjainak küldjön pénzt Western Unionon keresztül. Ha úgy érzi, hogy csalás áldozata lett, hívja a Magyar Posta Western Union ügyfélszolgálatát. Bővebb információ itt található.