Felgyorsítja a nyugdíjak kifizetését a Posta

Felgyorsítja a nyugdíjak kifizetését a Posta, tekintettel a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre. A tervek szerint az eredeti ütemezéshez képest 2-3 nappal rövidebb idő alatt kaphatják kézhez a jogosultak a járandóságot.

2020. március 18.

A nyugdíj kifizetési naptár szerint márciusban 16-a és 31-e között, összesen 12 munkanap alatt kézbesítik a postások a nyugellátást az arra jogosultaknak. A Magyar Posta tekintettel a járvány terjedésére és az elrendelt korlátozásokra úgy döntött, hogy a tervezettnél rövidebb idő alatt kézbesítik munkatársai a nyugdíjakat. A gyorsabb kézbesítést támogatja a Magyar Államkincstár.

A nyugdíjak kifizetése az eredeti kifizetések sorrendjében, de az eredeti ütemezéshez képest 2-3 nappal korábban megtörténhet. Az érintett nyugdíjasoknak nincs tennivalója, a postások a szabály szerint ugyanúgy házhoz viszik a nyugdíjat legkésőbb a nyugdíj kifizetési naptárban jelzett napon, de lehetőség szerint ennél hamarabb.

A nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások jelentős részét ma is készpénzben, postai kézbesítéssel fizeti az állam az érintettek számára. A Magyar Posta havonta átlagosan mintegy 1,1 millió személy számára kézbesít nyugdíjat és nyugdíjszerű ellátást.

Magyar Posta Zrt.