Kismértékben változnak a Magyar Posta levélfeladási díjai

Kismértékben emeli a levélfeladások árát a Magyar Posta.

2022. december 16.

A Magyar Posta az elmúlt időszakban tapasztalt állandóan változó környezet, a háború és a szankciók miatt kialakult, egész Európát sújtó energiaválság mellett is a korábban megszokott magas színvonalon látja el feladatait. A vállalat célja továbbra is az, hogy szolgáltatásai az ország minden pontján és a jogszabályoknak megfelelően elérhetőek legyenek.

2023. január elsejétől a lakosság által leggyakrabban használt 50 gramm alatti tömegkategóriában minimálisan változnak az árak, a belföldi elsőbbségi levél díja 25 Ft-tal, 225 Ft-ról 250 Ft-ra, míg a szintén belföldi nem elsőbbségi levél díja 15 Ft-tal, 160 Ft-ról 175 Ft-ra változik. A díjak emelkedése tehát elmarad a jelenleg tapasztalható árváltozások, azaz az infláció általános mértékétől. Kiemelhető, hogy régiós viszonylatban a Magyar Posta levélfeladási díjai még mindig a legalacsonyabbak közé tartoznak.
Változik a többletszolgáltatások tarifája is. A papíralapú feladásoknál az ajánlott többletszolgáltatásért és a tértivevény többletszolgáltatásért 45 Ft-tal kell majd többet fizetni.

Továbbra is kedvező díjjal érhetők el az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények. Előbbi többletszolgáltatás tarifája 460 Ft-ról 495 Ft-ra, utóbbi díja 325 Ft-ról 360 Ft-ra módosul.

A díjszabást érintő további részletekről, díjakról a Posta honlapján található Postai Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételekből (PSZ ÁSZF) tájékozódhat.

A Magyar Posta évente még mindig közel 500 millió levelet kezel, amelynek nagy részét (90%-át) az üzleti partnerek adják fel, a lakosság által feladott levelek mennyisége alacsony, évente átlagosan 1-2 levelet ad fel egy magánszemély.

Magyar Posta Zrt.