ISO tanúsítványaink

A Magyar Posta ISO 9001 szabvány szerint tanúsított Minőségirányítási Rendszere

02_Minoseg_ISOlogo_9001a

Az ISO 9001 nemzetközi szabvány alapján a Magyar Postánál működtetett és folyamatosan fejlesztett Minőségirányítási Rendszer külső független szervezet által kerül tanúsításra. Irányítási rendszerünk alapjait a politika nyilatkozatunkban foglaltak határozzák meg. A szolgáltatás kiemelkedő minőségének fenntartása és a folyamatos fejlesztés érdekében Társaságunknál a levél- és csomagszolgáltatási folyamat, valamint a logisztikai szolgáltatásaink is teljes körűen tanúsítottak.

A Magyar Posta ISO 14001 szabvány szerint tanúsított KörnyezetKÖZPONTÚ irányítási Rendszere

03_Minoseg_ISOlogo_14001

Az ISO 14001 nemzetközi szabvány alapján a Magyar Postánál működtetett Környezetközpontú Irányítási Rendszer szintén külső független szervezet által kerül tanúsításra. Irányítási rendszerünk azt a célt szolgálja, hogy a szervezetünk fenntartsa és javítsa környezetvédelmi teljesítményét. A politika hűen tükrözi felsővezetésünk elkötelezettségét a vonatkozó jogszabályi követelmények teljesítésére, a környezet védelmével kapcsolatban felmerülő kockázatok azonosítására és azok mérséklésére, a káros anyag kibocsátás minimalizásálára és az irányítási rendszer folyamatos fejlesztésére.

A Magyar Posta ISO/IEC 27001 szabvány szerint tanúsított Információbiztonsági Irányítási Rendszere

04_Minoseg_ISOlogo_27001

Társaságunk részére kiemelkedően fontos az ügyfeleink által ránk bízott bizalmas adatok védelme, kezelése. Ennek érdekében a Magyar Posta az adatkezelésben és közvetítésben kiemelt tevékenységeket végző üzemegységeiben ISO/IEC 27001 szabvány szerint tanúsított Információbiztonsági Irányítási Rendszert működtet.

ISO 27001 tanúsítással rendelkező üzemegységeink:

A Magyar Posta ISO 50001 szabvány szerint tanúsított ENERGIAgazdálkodási Irányítási Rendszere

14_Minoseg_ISOlogo_50001

Az ISO 50001 szabvány alapján bevezetett Energiagazdalkodási Irányítási Rendszert külső független szervezet tanúsítja a teljes Magyar Postára vonatkozóan. Célja a rendelkezésre álló erőforrásokkal való hatékonyabb gazdálkodás, az energia megtakarítási lehetőségek feltárása és alkalmazása. Egy sikeres rendszer fenntartása támogatja az energiagazdálkodási teljesítményjavítás kultúráját. Az irányítási rendszer segítségével a Magyar Posta nemcsak az EU-s direktívákban és a hazai jogszabályokban foglalt előírásokat teljesíti, hanem jelentős mértékben hozzájárul éghajlatváltozás mérséklésére vonatkozó globális célok teljesítéséhez.. A felsővezetés e szándékát az integrált Minőség-, Környezet-, és Energiapolitikájában kinyilvánította, amely a rendszer folyamatos fejlesztésére is felhatalmazást ad.

IPC (International Post Corporation) Certificate of Excellence

A Magyar Posta nemzetközi küldeménykezelési folyamata 2022 évben sikeres tanúsításon van túl, ahol kiérdemelte az IPC (International Post Corporation) Certificate of Excellence kiválósági tanúsítványát, mely bizonyítja a magas minőségi elvárások egyenletes teljesítését. A tanúsítvány megszerzése kiemelkedő szakmai munka eredménye, mivel jelenleg a nemzetközi küldemények feldolgozásában a Nemzetközi Posta Kicserélő Központ mellett az Országos Logisztikai Központ és Csomag Logisztikai Központ is részt vesz, így a folyamatok nagyfokú összehangolására, átalakítására és fejlesztésére volt szükség.