Távirat, díszlap

 • Nyomtatás
 • Szövegméret

GYORS ÜZENET, AKÁR KÜLÖNLEGES MEGJELENÉSBEN

A távirat a leggyorsabb, alkalomhoz illő üzenet, ünnepeinkkor, vagy ha a gyászban osztozunk.

MILYEN ELŐNYÖKKEL JÁR A TÁVIRAT?

 • Gyorsaság és pontosság

Ha fontos, hogy üzenete 6 órán belül eljusson a címzettjéhez, vagy azt szeretné, hogy az Ön által meghatározott napon kapják kézhez, a távirat kínálja Önnek a legmegfelelőbb formát. A távirat időgarantált szolgáltatás!

 • Exkluzív megjelenés

Legyen az esküvő, egy gyermek születése vagy gyászhír, jókívánságainkat vagy részvétünket egy művészi kivitelezésű díszlappal, illetve gyászlappal fejezhetjük ki a legbeszédesebben. Táviratát ilyen esetekben borítékban, díszlappal kézbesítjük, melyek választékát megtekintheti bármely postánkon, vagy alábbi oldalunkon.

 • Kényelmesen, biztonságosan igénybe vehető

Táviratát nyitvatartási időben az ország valamennyi postájáról elküldheti magánszemélyként, és jogi személyként egyaránt. Ha fontos, hogy üzenetét a legjobb kezekben tudhassa, garanciát vállalunk a késedelmes vagy hibás teljesítésre, illetve a nem teljesítés esetére. Ha szerződést köt velünk, díjhiteles rendszerben is feladhatja táviratait.

 • Képet is küldhet, faxra is

Kérheti, hogy távirata tartalmazzon valamilyen papír alapú képet vagy ábrát, a lényeg, hogy a melléklet faxon továbbítható legyen. Kérheti azt is, hogy elektronikus vagy postai úton kézbesítsük.

 • Rugalmas többletszolgáltatásokkal

Ha táviratát „Sürgős” jelzéssel adja fel, üzenetét már 4 órán belül kézbesítjük. Kérheti azt is, hogy távirata a feladás napjától számított 15 napon belül az Ön által meghatározott időben érkezzen meg, és azt is, hogy soron kívül kézbesítsük, ha kell akár szombaton is, Budapesten és a nagyobb településeken.

Ha biztos akar lenni üzenete célba érésében, kérje, hogy táviratban értesítsük a feladott távirat kézbesítésének pontos idejéről és módjáról!

 • Többféle kézbesítési formával

Táviratát az Ön választása szerint kézbesíthetjük megadott címre, de kézbesíthető telefonon, faxon, valamint a címben megjelölt postára vagy postafiókra is. A szolgáltatás csak belföldi forgalomban vehető igénybe.

Mire kell figyelni a távirat feladásakor?

Fontos, hogy pontosan adja meg mind a címzett, mind a feladó címében szereplő adatait: név, település neve, utca, házszám, emelet, ajtó, telefaxra címzett távirat esetében a telefax száma.

Mire kell figyelni melléklet csatolásakor?

Ha képet is küld a távirattal, kérjük, ügyeljen arra is, hogy a távirat melléklete önálló, A/4-es méretnél nem nagyobb lapokból álljon! A színes nyomású dokumentum a vétel helyén fekete/fehérben jelenik meg. A küldendő dokumentum tartalmazhat írást, vagy képet, de a minőségromlás elkerülése miatt kérjük, ügyeljen arra, hogy a továbbításra szánt szöveg, ábra vagy kép, ne másolópapírral készüljön! A halvány, rossz minőségű küldemény minőségén sajnos nem lehet javítani. Ugyancsak a megfelelő minőség miatt fontos, hogy a küldendő papír ne legyen szakadt vagy átlyukasztott! Szintén fontos kritérium, hogy a papír anyaga 0,5 mm-nél ne legyen vastagabb!

MILYEN ÁRON VEHETI IGÉNYBE?

A belföldre szóló táviratok díjait megtekinthetik a Díjszabások oldalon, valamint a Távirat-szolgáltatás Általános Szerződési Feltételei 1. sz.függeléke is tartalmazza, továbbá a postákon munkatársaink is készséggel nyújtanak felvilágosítást.

HOVÁ FORDULHAT TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT?

Keresse Ügyfélszolgálatunkat a 06-40-46-46-46 telefonszámon vagy !

További hasznos tudnivalók

 • A kérhető táviratfajtákról és többletszolgáltatásokról itt tájékozódhat.
 • A táviratlap kitöltési mintáját itt találhatja meg.
 • Postalista (képküldés többletszolgáltatás esetén)