Western Union Pénzátutalás®

  • Nyomtatás
  • Szövegméret
posta_eloszto_penzugyi_szolgaltatasok

SÜRGŐSSÉGI PÉNZKÜLDÉS – KÜLFÖLDRE!

Csak néhány perc és az otthon maradt család támogatására, vagy akár a bajbajutott világutazó barát kisegítésére küldött pénz biztosan címzettje kezébe ér!

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A WESTERN UNION PÉNZÁTUTALÁSNAK?

  • Megbízható

Minden évben milliók bízzák magukat a Western Unionra, amikor az otthon maradt család támogatására, a bajbajutott világutazó ismerősök, hozzátartozók kisegítésére sürgősen pénzt kell küldeniük. Az átutalás biztonságát a Western Union világszínvonalú adatbiztonsági rendszere garantálja. Minden egyes tranzakció egyedi átutalási ellenőrző számot kap, amely lehetővé teszi az átutalás nyomon-követhetőségét. A Western Union garantálja, hogy a feladást követő néhány perc múlva felvehető* a feladott pénzösszeg az átutalás rendeltetési helyén és hogy kifizetés csak a címzett részére történik.

*A kifizető hely nyitva tartásától függően.

  • Gyors:

A Magyarországon feladott készpénz néhány perc alatt jut el a világ több mint 500 000 szolgáltató helyének bármelyikére. (A kifizetőhely nyitva tartásától függően.)

  • Kényelmes:

A Western Union valamennyi szolgáltató helyén a világban azonos normák szerint nyújtja a szolgáltatást.

Ha pénzt kíván feladni:

1. Keresse fel a legközelebbi Western Union szolgáltató postahelyet és töltse ki a „Pénzfeladás” nevű nyomtatványt.
2. A kitöltött nyomtatványt a feladni kívánt összeggel és a feladási díjjal együtt adja át a postai munkatársnak. A feladást követően feltétlenül őrizze meg a „Pénzfeladás” nevű nyomtatvány „Ügyfél példányát”, amelyen az ellenőrző szám szerepel.
3. Mielőbb tájékoztassa a pénzküldemény címzettjét az átutalás adatairól, és a küldött pénz összegéről.
Bárhol is legyen a címzett a világban, már a feladást követő néhány percen belül felveheti a számára küldött összeget a feladó által megjelölt célország (egyes országokban város) bármelyik Western Union kifizetőhelyén. (A kifizetőhely nyitva tartásától függően.)

HA AZ ÖNNEK KÜLDÖTT PÉNZT KÍVÁNJA FELVENNI:

1. Győződjön meg arról, hogy a feladó a pénzt valóban a Western Unionon keresztül küldte az Ön számára. A feladótól tudhatja meg a pénz feladásának időpontját és annak összegét.
2. Ezt követően keresse fel a legközelebbi Magyar Posta Zrt. Western Union kifizetőhelyét, töltse ki a „Pénzkifizetés” elnevezésű nyomtatványt és igazolja személyazonosságát. A nyomtatványon feltétlenül tüntesse fel a tranzakció egyedi azonosítószámát (MTCN), a feladó nevét, a várt összeget és azt, hogy melyik országban adták fel az Ön számára a pénzt.
3. A Magyar Posta Zrt. Western Union Pénzátutalás® szolgáltatással megbízott munkatársa kapcsolatba lép a világhálózat központjával és meggyőződik arról, hogy megérkezett-e az Ön által várt pénz és a központ visszaigazolására azonnal kifizetik Önnek a küldött összeget.

Tájékoztatjuk, hogy a külföldről Magyarországra érkező és a Magyar Posta Zrt. szolgáltató helyein kifizetésre kerülő pénzküldeményekkel egyidejűleg üzenetküldés különszolgáltatás is igényelhető. Ügyfélszolgálati munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére további felvilágosítással a következő telefonszámon: 06-1/456-6030

Figyelem! Soha ne küldjön pénzt olyasvalakinek, akit személyesen nem ismer. Csak barátainak és családtagjainak küldjön pénzt Western Unionon keresztül. Ha úgy érzi, hogy csalás áldozata lehet, hívja ügyfélszolgálatunkat a (06-1) 456-6030 telefonszámon.

Feladási díjak

Western Union szolgáltatáson keresztül a világon szinte bárhová küldhet pénzt, 30 ország kivételével már 2200 forinttól (általános feladási díjak). A Western Union Pénzátutalás® általános feladási díjai (PDF)

A menekülthelyzetre való tekintettel a Western Union három országba – Szíriába, Libanonba, és Jordániába – történő pénzküldésre vonatkozóan csökkentette a feladási díjakat 2015. szeptember 10-től. A csökkentett díjakat tartalmazó díjtábla itt érhető el.

30 országba az alábbi, egyedi feladási díjak érvényesek:

  • 28 országba (Albánia, Azerbajdzsán, Belorusszia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észak-Ciprus, Cseh Köztársaság, Észtország, Grúzia, Horvátország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldávia, Montenegro, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Üzbegisztán) irányuló pénzküldés egyedi feladási díjai (pdf)

Kiegészítő szolgáltatások

  • Telefonos értesítés
  • Házhoz kézbesítés
  • Üzenetküldés

Szolgáltatóhelyek

Western Union Pénzátutalás® a fővárosban kerületenként emelkedő sorrendben és az ország többi településén, a település neve szerint ABC sorrendben itt.

HOVÁ FORDULHAT TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT?

A szolgáltatásról részletesen tájékozódhat a Western Union hivatalos honlapján, vagy hívjon bennünket az alábbi telefonszámon: (06-1) 456-6030!

Általános Szerződési Feltételek

Hirdetmény

Tisztelt Ügyfelek!

A Western Union tájékoztatása szerint az Ukrajnában a Krím félszigeten kialakult helyzetre való tekintettel a Krím félszigeten lévő Western Union szolgáltató helyek átmenetileg zárva vannak, így a Western Union szolgáltatás ott nem elérhető további értesítésig.

Megértésüket köszönjük!