Western Union Pénzátutalás®

  • Nyomtatás
  • Szövegméret
posta_eloszto_penzugyi_szolgaltatasok

SÜRGŐSSÉGI PÉNZKÜLDÉS – KÜLFÖLDRE!

Csak néhány perc és az otthon maradt család támogatására, vagy akár a bajbajutott világutazó barát kisegítésére küldött pénz biztosan címzettje kezébe ér!

MILYEN ELŐNYEI VANNAK A WESTERN UNION PÉNZÁTUTALÁSNAK?

  • Megbízható

Minden évben milliók bízzák magukat a Western Unionra, amikor az otthon maradt család támogatására, a bajbajutott világutazó ismerősök, hozzátartozók kisegítésére sürgősen pénzt kell küldeniük. Az átutalás biztonságát a Western Union világszínvonalú adatbiztonsági rendszere garantálja. Minden egyes tranzakció egyedi átutalási ellenőrző számot kap, amely lehetővé teszi az átutalás nyomon-követhetőségét. A Western Union garantálja, hogy a feladást követő néhány perc múlva felvehető* a feladott pénzösszeg az átutalás rendeltetési helyén és hogy kifizetés csak a címzett részére történik.

*A kifizető hely nyitva tartásától függően.

  • Gyors:

A Magyarországon feladott készpénz néhány perc alatt jut el a világ több mint 500 000 szolgáltató helyének bármelyikére. (A kifizetőhely nyitva tartásától függően.)

  • Kényelmes:

A Western Union valamennyi szolgáltató helyén a világban azonos normák szerint nyújtja a szolgáltatást.

Ha pénzt kíván feladni:

1. Keresse fel a legközelebbi Western Union szolgáltató postahelyet és töltse ki a „Pénzfeladás” nevű nyomtatványt.
2. A kitöltött nyomtatványt a feladni kívánt összeggel és a feladási díjjal együtt adja át a postai munkatársnak. A feladást követően feltétlenül őrizze meg a „Pénzfeladás” nevű nyomtatvány „Ügyfél példányát”, amelyen az ellenőrző szám szerepel.
3. Mielőbb tájékoztassa a pénzküldemény címzettjét az átutalás adatairól, és a küldött pénz összegéről.
Bárhol is legyen a címzett a világban, már a feladást követő néhány percen belül felveheti a számára küldött összeget a feladó által megjelölt célország (egyes országokban város) bármelyik Western Union kifizetőhelyén. (A kifizetőhely nyitva tartásától függően.)

HA AZ ÖNNEK KÜLDÖTT PÉNZT KÍVÁNJA FELVENNI:

1. Győződjön meg arról, hogy a feladó a pénzt valóban a Western Unionon keresztül küldte az Ön számára. A feladótól tudhatja meg a pénz feladásának időpontját és annak összegét.
2. Ezt követően keresse fel a legközelebbi Magyar Posta Zrt. Western Union kifizetőhelyét, töltse ki a „Pénzkifizetés” elnevezésű nyomtatványt és igazolja személyazonosságát. A nyomtatványon feltétlenül tüntesse fel a tranzakció egyedi azonosítószámát (MTCN), a feladó nevét, a várt összeget és azt, hogy melyik országban adták fel az Ön számára a pénzt.
3. A Magyar Posta Zrt. Western Union Pénzátutalás® szolgáltatással megbízott munkatársa kapcsolatba lép a világhálózat központjával és meggyőződik arról, hogy megérkezett-e az Ön által várt pénz és a központ visszaigazolására azonnal kifizetik Önnek a küldött összeget.

Tájékoztatjuk, hogy a külföldről Magyarországra érkező és a Magyar Posta Zrt. szolgáltató helyein kifizetésre kerülő pénzküldeményekkel egyidejűleg üzenetküldés különszolgáltatás is igényelhető. Ügyfélszolgálati munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére további felvilágosítással a következő telefonszámon: 06-1/456-6030

Feladási díjak

Western Union szolgáltatáson keresztül a világon szinte bárhová küldhet pénzt, 30 ország kivételével már 2200 forinttól (általános feladási díjak). A Western Union Pénzátutalás® általános feladási díjai (PDF)

30 országba az alábbi, egyedi feladási díjak érvényesek:

  • 28 országba (Albánia, Azerbajdzsán, Belorusszia, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Észak-Ciprus, Cseh Köztársaság, Észtország, Grúzia, Horvátország, Kazahsztán, Kirgizisztán, Koszovó, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Moldávia, Montenegro, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Tadzsikisztán, Türkmenisztán, Ukrajna, Üzbegisztán) irányuló pénzküldés egyedi feladási díjai (pdf)

A Nepálban kialakult katasztrófahelyzetre tekintettel a Nepálba irányuló Western Union pénzátutalások 2015. április 30-tól 2015. június 1-ig tartó időszakban díjmentesen adhatók fel.

Kiegészítő szolgáltatások

  • Telefonos értesítés
  • Házhoz kézbesítés
  • Üzenetküldés

Szolgáltatóhelyek

Western Union Pénzátutalás® a fővárosban kerületenként emelkedő sorrendben és az ország többi településén, a település neve szerint ABC sorrendben itt.

HOVÁ FORDULHAT TOVÁBBI INFORMÁCIÓKÉRT?

A szolgáltatásról részletesen tájékozódhat a Western Union hivatalos honlapján, vagy hívjon bennünket az alábbi telefonszámon: (06-1) 456-6030!

Általános Szerződési Feltételek

Hirdetmény

Tisztelt Ügyfelek!

A Western Union tájékoztatása szerint az Ukrajnában a Krím félszigeten kialakult helyzetre való tekintettel a Krím félszigeten lévő Western Union szolgáltató helyek átmenetileg zárva vannak, így a Western Union szolgáltatás ott nem elérhető további értesítésig.

Megértésüket köszönjük!