PostaAutóŐr - kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás

 • Nyomtatás
 • Szövegméret
posta_eloszto_penzugyi_szolgaltatasok
Gundi

Mi a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (KGFB)?

A gépjárművel való közlekedés „veszélyes üzem”, az esetleges balesetekben az utasok és a gépjárművek is komolyan megsérülhetnek. A KGFB biztosítás célja, hogy a gépjárművel okozott károk – a károkozó fizetőképességétől függetlenül – megtérüljenek. Minden gépjármű Üzemben tartója köteles a gépjármű üzemeltetése során okozott károk (mások vagyonában okozott károk, személyi sérülések) fedezetére felelősségbiztosítási szerződést kötni, és annak díját fizetni. A szerződéskötési kötelezettséget és a biztosítás feltételeit a 2009. évi LXII. törvény (Gfbt) szabályozza.

Mit fedez a KGFB biztosítás?

A KGFB biztosítás nem a saját autónkban keletkezett károkat téríti meg, hanem az általunk a gépjármű üzemeltetése során másnak/harmadik félnek okozott dologi károkat, illetve a károkozás során bekövetkező személyi sérüléseket. A biztosító dologi károk esetén káreseményenként 500 millió Ft összeghatárig, személyi sérülés miatti károk esetén káreseményenként 1600 millió Ft összeghatárig téríti meg a károkat a károkozó személy helyett.

Mit nem fedez a KGFB biztosítás?

A törvény felsorolja azokat az eseteket, amelyekre a biztosítás nem terjed ki, így például a biztosító nem fizet arra a kárra, amely

 • a károkozó gépjárműben keletkezett,
 • a gépjármű balesete nélkül az út burkolatában keletkezett,
 • a gépjármű – forgalomban való részvétele nélkül – munkagépként való használata során keletkezett,
 • álló gépjárműre fel-, illetve arról való lerakodás következtében keletkezett,
 • gépjárműverseny vagy az ahhoz szükséges edzés során következett be.

A KGFB nem téríti a károkozó gépjárművében keletkezett károkat, arra az Okozói kiegészítő biztosítás vagy a PostaCasco biztosítás nyújthat fedezetet.

Miért a PostaAutóŐr KGFB biztosítást érdemes választani?

 • Egyszerű szerződéskötés és kárbejelentés az ország minden postáján,
 • Számos kedvezményt kínálunk  Ügyfeleinknek,
 • Kiegészítő biztosítások  igényelhetők,
 • „Kedvezményes szerviz és javíttatás az ország 23 pontján, a Postaautó Duna Zrt. gépjárműszervizeiben: a PostaAutóŐr-rel rendelkező Ügyfél – káreseménytől függetlenül is – kedvezményt kap gépjárműve szerviz- és egyéb javítási költségeiből.

Számolja ki PostaAutóŐr kötelező biztosítása díját ITT , vagy kérje postai munkatársaink segítségét az Önhöz legközelebb eső postán!

milyen kedvezményeket kínálunk?

Az aktuális kedvezményeinkről tájékozódjon a Magyar Posta Biztosító Zrt. hivatalos tarifahirdetéséből ITT.

további információk

Keresse fel bármely postai szolgáltatóhelyen értékesítő munkatársunkat, vagy hívja Ügyfélszolgálatunkat a 06-40-46-46-46-os telefonszámon. Bővebb információ a Posta Biztosító honlapján.